Právě nováček z Perštejnu si připsal důležitých šest bodů. Před televizním utkáním totiž doma zdolal také Českou Lípu 7:5 a v tabulce poskočil na průběžné páté místo. „Děkujeme všem fanouškům za podporu, která opět byla velmi důležitá, jelikož v závěru docházely síly,“ vzkázal perštejnský Jiří Chmela. Na oba zápasy Spartaku totiž dorazilo dohromady 930 diváků.

Naopak ústecký Rapid prožil smolný týden. Nejprve doma těsně podlehl mistrovské Chrudimi, když vyhrál dokonce první poločas. A v úterý přišla druhá prohra, tentokrát o gól před kamerami ČT sport. „Chtěli jsme navázat na stejně bojovný výkon jako proti Chrudimi. Náš vstup do prvního poločasu nebyl vůbec dobrý. V druhém poločase jsme na soupeře zkoušeli power play, a i když z toho padly dva góly, stále nám chyběla efektivita. Pro nás je tento zápas zklamáním, ale musíme jet dál, protože nás čeká ještě dlouhá cesta,“ řekl autor dvou ústeckých branek Jiří Zápotocký.

Ve šlágru kola hostila Plzeň pražskou Slavii. Domácí Interobal potvrdil roli favorita a vyhrál 6:3. „Utkání jsme zvládli, ale udělali jsme si ho sami těžší, než jsme chtěli,“ oddychl si plzeňský Michal Seidler a pokračoval: „Naštěstí jsme na snížení Slavie rychle reagovali, a nakonec o tři góly v klidu vyhráli.“

První prvoligovou výhru v historii uzmula Olomouc, která doma otočila zápas s Vysokým Mýtem. Nejzbach naopak zůstává dál v tabulce poslední bez bodového zisku. Dařilo se i pražské Spartě, která doma uštědřila Helasu první prohru v sezoně. Zápas skončil 5:2 a Pražané se v tabulce posunuli na třetí místo právě před Jihomoravany.

Dramatický souboj byl k vidění v Liberci. Domácí marně dotahovali vedení Mělníku, který si odvezl tři body za výhru 4:3. „Konec utkání byl tedy hodně hektický, ale jsme rádi, že jsme to dokázali dotáhnout do vítězného konce,“ radoval se kouč Olympiku Jakub Němec.

Další aktuality

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.

Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále!
Vnuk rozhodl v závěru a Plzeň je ve finále! 30.04.2024

Interobal Plzeň je prvním finalistou! Se Slavií ve třetím duelu vedl o poločase 2:0, sešívaní ale po změně stran zabrali, vyrovnali na 2:2 a pak také na 3:3. Při závěrečné power play ale rozhodl Tomáš Vnuk čtyřicet vteřin před koncem o postupu Interobalu do finále.

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?