Od začátku utkání se Spartak hnal za body a již ve druhé minutě utkání se trefil brazilský futsalista Caio. Domácí chtěli své vedení navýšit, ale chyběla dostatečně přesná koncovka. Naopak ve dvanácté minutě se po chybě domácího celku trefil Rozboud. Svou střeleckou formu potvrdil v patnácté minutě Daniel Klíma, který vrátil Spartaku vedení. Ovšem hostující dokázali z dalekonosné střely opět vyrovnat. V poslední minutě se rovnou z rohového kopu do míče opřel Jiří Baran a ten se štěstím skončil až za zády hostujícího brankáře. První poločas tak vyhrál domácí Spartak 3:2, ačkoliv vedení mohlo být i vyšší.

Do druhého poločasu se vydal Spartak s úkolem zvýšit své vedení a potvrdit tak herní dominanci. Ovšem opak byl pravdou a hostující Lípa opět dokázala srovnat skóre. Na tuto branku dokázal ihned odpovědět domácí Jaroslav Holman, který se dokázal otočit okolo obránce a vystřelil tak opět dočasné vedení Spartaku. O tři minuty později bylo opět srovnáno zásluhou hostujícího Fichtnera. Za stavu 4:4 se lámalo utkání, jelikož Spartak dokázal utéct na rozdíl tří branek. Když se dokázal trefit Baran a hattrickem se blýskl Caio. Kosmetickou úpravu výsledku již v poslední minutě ještě zařídil nejlepší hráč hostujícího celku Abrhám. Nutno podotknout, že konec utkání byl ovlivněn množstvím faulů a desetimetrových kopů, ze kterých mohly obě družstva skórovat. Ovšem domácí branku pilně strážil domácí brankář Gabriel.

Ačkoliv Spartak zvítězil a získal 3 body do tabulky 1. Futsal ligy, trenér Nenad Veljković zřejmě nebude spokojen zejména s defenzivní hrou svého týmu. Množství individuálních chyb a zbytečně inkasovaných branek dostává soupeře Spartaku do hry a o výsledek se poté Perštejn strachuje do poslední minuty.

Ohlasy aktérů po utkání

Martin Schreiner (asistent trenéra Spartaku): "Dnes jsme chtěli doma jednoznačně zvítězit. Naši hráči k tomu přistoupili velmi zodpovědně a ačkoliv jsme opět inkasovali zbytečné branky, tak tři body zůstávají doma. Opět nás podpořili domácí fanoušci, kteří nám vytvářejí skvělou kulisu."

Jiří Šubrt (předseda FC Démoni): "V zápase se nám moc nedařilo, moc jsme chtěli body, ale to Perštejn také. Vyhrává ten lepší, a to byl dnes soupeř. Zápas se lámal za stavu 4:4, pak už byli šťastnější domácí hráči."

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?