Sparta potvrdila roli celku, kterému se proti Helasu Brno daří. Po dobrém výkonu domácí celek v Řepích uspěl 5:2 a nadále zůstava doma stoprocentní.Jako první se ovšem prosadilo mužstvo z jihu Moravy. V 9. minutě se prosadil z volného přímého kopu Danko. Důležitá byla reakce domácích, kteří zásluhou utěšené střely Jetona Rukovciho vyrovnali o minutu později. Tentýž hráč se prosadil i o dvě minuty později a Sparta vedla 2:1. Před pauzou se prosadil další kosovský reprezentant Maxharraj. Pražané díky zkušenostím a dobré reakci na úvodní branku soupeře po půli s přehledem vedli.

V druhé půli Helas na Spartu nastoupil s ofenzivnější taktikou a za brankářem Hůlou duněly tyče jeho branky. Sparta pojistila své vedení až v 36. minutě, kdy se podruhé v zápase prosadil Drilon Maxharraj. Na jeho ránu ještě reagoval hostující Mužík, ale při následné hře bez brankáře se Brno již prosadit nedokázalo. Třetí branku v zápase přidal do prázdné Jeton Rukovci a uzavřel skóre na konečných 5:2.

Ohlasy po utkání

Beni Simitči (trenér Sparty Praha): "Na to, že už třetí den Maxharraj a Kelmendi nejsou úplně zdravotně v pořádku, tak si myslím, že s dnešním výkonem mohu být spokojen. Samozřejmě s výsledkem jsem spokojen, ale s výkonem úplně spokojen nejsem, protože místy to trochu skřípalo, zbytečně jsme dávali prostor Helasu. Soupeř ze sporného faulu šel do vedení, ale pak už jsme přidali a začali jsme hrát zodpovědně a zaslouženě jsme vyhráli, ale mohli jsme vyhrát daleko větším rozdílem, ovšem i tak porazit Helas 5:2 není špatné. Musíme se dát rychle do pořádku, protože v pátek a v neděli nás čekají další zápasy."

Milan Svoboda (hráč Helasu Brno): „Do Prahy jsme jeli s respektem k soupeři, ale určitě jsme jim nechtěli nechat tři body lacino. Nastoupili jsme aktivně, podařilo se nám vstřelit branku a dostat se do situace, kterou jsme chtěli. Bohužel, soupeř prokázal svoji kvalitu, ovšem góly, které vstřelili, nebyly z pohledných akcí a řekl bych, že pro nás dosti nešťastné. Škoda, že se nám nepodařilo snížit na 2:3. Možná bychom ještě našli morální síly zápas otočit. Gratuluji soupeři. My se teď musíme vrátit k poctivé práci.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.