Vstup do prvního vzájemného měření sil domácímu týmu nevyšel. Ve třetí minutě přišla chyba v rozehře Helasu. Tu využil MAREK BÍNA, jenž po přihrávce Vojtěcha Novotného poslal z předbrankového prostoru míč k pravé tyči - 0:1. Domácí tým se ale dokázal z tohoto špatného startu utkání oklepat a začal čím dál tím více provětrávat obranu soupeře. Odměna přišla ve 12.minutě. Tvrdou ránu TARIKA LUKŠIJI z úctyhodné vzdálenosti Dlask nejspíše dobře viděl, přesto proti ní nedokázal adekvátně zakročit a míč končí v síti - 1:1. V 15.minutě mohlo být pro brněnského reprezentanta do 21 let ještě veseleji. Lukšija si prohodil Pavla Bínu, načež vyslal jedovatou ránu k protější tyči. Tu minul, přesto hostující hráče pořádně vystrašil. K vidění bylo ještě několik šancí na obou stranách hrací plochy, ale poločasová přestávka se konala za stavu 1:1.

Na začátku druhého poločasu se Liberec mohl opět dostat do vedení. Domácím se nepovedl rohový kop! Následný brejk táhl Marek Bína, jenž našel Matyáše Kazdu, který okamžitě nahrával na svého spoluhráče u protější tyče. K tomu, aby Liberec rozvlnil síť chyběly milimetry. Za dvě minuty se pak mohli radovat domácí. DAVID CUPÁK mazácky zaskočil hostující obranu. Ze standardní situace vyslal míč rovnou před bránu, odkud si ho liberečtí futsalisté nešikovně srazili do vlastní sítě - 2:1. Ve třicáté minutě si dlouhou přihrávku Tarika Lukšiji zpracoval MARTN ZDRÁHAL na prsa a okamžitě zakončil. Jeho volej se odrazil od protější tyče za záda Dlaska - 3:1. V polovině 33.minuty musel Dlask vytáhnout povedený reflex proti tvrdé střele Milana Svobody! O deset vteřin později byl k vidění tank. Ve skrumáži před hostující bránou prokázal neuvěřitelný důraz DAVID CUPÁK, který si odstavil všechny bránící liberecké hráče a propálil vše, co mu stálo v cestě - 4:1.

Ohlasy aktérů zápasu

Tarik Lukšija (hráč Helasu Brno): "Od začátku jsme věděli, že utkání s Libercem bude fyzicky a i psychicky náročné. Na zápas jsme byli skvěle takticky připravení a všechno, co jsme si řekli, jsme i splnili. Jsme nesmírně šťastní, že jsme to zvládli a taky, protože jsme měli Liberci co vracet."

Milan Svoboda (hráč Helasi Brno): "Utkání jsme nerozehráli špatně. Myslím, že hned od úvodu jsme měli převahu a byli více na míči. Bohužel soupeř trestal hned z první vyložené šance. Tento gól nás ještě více namotivoval a do poločasu se nám podařilo vyrovnat. Potom to bylo o tom. kdo dá první branku na 2:1, tak vyhraje. Na štěstí se to podařilo nám a zbytek utkání si dovolím říct, že jsme si pohlídali. Radujeme se ze šňůry čtyř zápasů bez prohry."

Karel Vrabec (trenér Liberce): "Prohra v Brně mě mrzí hlavně proto, že místo abychom dali hned na začátku druhého poločasu na 2:1 nebo dokonce 3:1, tak jsme inkasovali jednoduchý gól ze standardky. Není to první zápas, kdy se láme chleba při druhém gólu a pořád se nám ho nedaří vstřelit jako prvnímu. Na dobře pohybující se Brno jsme se připravili dobře, jenom si myslím, že jsme působili v některých momentech až moc ustrašeně a zbrkle. Nikomu z kluků nemůžu nic vyčíst, jen je škoda zase těch nevyužitých šancí.”

| Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?