Vstup do utkání vyšel lépe Rapidu - ve 4. minutě obral o míč protihráče Jiří Zápotocký, předložil míč Tomášovi Vobořilovi, kterého vychytal brankář Šanda, ovšem na dorážku Jaroslava Zápotockého levou nohou již zareagovat nedokázal - 1:0. Mělník ovšem měl také své šance a rychle dokázal odpovědět - souhru Lukáš Nečas, Jiří Novotný přetavil ve vyrovnávací branku druhý jmenovaný. Poté ovšem Rapid prožil jeden z nejlepších úseků hry ve své historii, když během šesti minut dokázal nasázet 4 branky a dostat se do vedení 5:1. Branky padaly po pěkný akcích a především branka na 5:1 dala vzpomenout na kariéru trenéra Rapidu a české futsalové legendy Martina Dlouhého.

Mělník musel na vysoké vedení Rapidu reagovat a tak až do konce utkání hrál střídavě power-play. Rapid pozorně a na hranici sebeobětování bránil, přesto se mělničtí dokázali dostat do několika velice zajímavých příležitostí. Z nich však dokázali vytěžit pouze dvě branky a vzhledem k tomu, že Rapid žádnou z dalších svých příležitostí také neproměnil, skončilo utkání pro některé překvapivou výhrou Rapidu 5:3.

Ohlasy aktérů zápasu

Martin Dlouhý (trenér FC Rapid Ústí nad Labem): "Po velmi vydařené první půli, kdy jsme soupeři odskočili na rozdíl čtyř gólů, jsme do druhého poločasu vstoupili s defenzivními úkoly. Museli jsme reagovat na hru soupeře bez brankáře. Výhru jsme si podle mého názoru zasloužili i přes obdržené dva góly ve druhé půli. Stále ale máme na čem pracovat."

Pavel Šuba ml. (hráč SK Olympik Mělník): „Dnešní zápas v Ústí jsme absolvovali v neúplné sestavě a bylo to bohužel znát. V první půli jsme soupeři darovali po laciných chybách asi čtyři góly a už jsme jen dotahovali. Druhý poločas jsme často hráli power play, ale nebyli jsme úspěšní v koncovce. Zápas jsme mohli sice otočit, ale nestálo při nás štěstí a naše nemohoucnost překonat brankáře tomu taky nepomohla.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?