Opět to bude zcela jiné derby než v loňské sezoně. Nakoukne do něj totiž spousty nových hráčů. Zejména v dresu Sparty. Tým trenéra Simitči prohrál se Slavií posledních sedm zápasů! Navíc dvakrát po sobě vyřadili sešívaní svého rivala ve čtvrtfinále play off. Naposledy Slavia vyhrála sérii 3:0 na zápasy, ale dva duely vyhrála až po prodloužení. 

Páteční derby si nezahrají ani historicky nejlepší střelci tohoto derby. Jedenáctigólový Leovski ze Slavie odešel, stejně tak desetigólový sparťan Angellot či Křivánek. Do čela střeleckých králů derby "S" se může poprvé v životě posunout kapitán sešívaných Jan Homola. Aktuálně má na svém kontě deset tref. Kapitán rivala Azem Brahimi má zapsáno pět gólů

Bilance derby je téměř vyrovnaná. Celkově i s pohárovými zápasy má mírně navrch Sparta, která vyhrála šestnáct utkání. Prvoligová bilance je však na straně Slavie, která uspěla ve čtrnácti případech, sparťané mají o jednu prvoligovou výhru méně a dvakrát se zrodila remíza. 

Sparta jde do derby na vlně euforie. V pondělí vyřadila v osmifinále Poháru SFČR Plzeň na její palubovce. "Pondělní vyřazení Plzně nebylo zase tak důležité, ale bylo důležité, aby kluci pochopili, co v nich je a jakou mají kvalitu," zdůraznil trenér Sparty Beni Simitči. "Na páteční zápas se moc těším, je to speciální zápas, pražské derby, pro nás nejdůležitější souboj a konečně živě v televizi na ČT sport. Určitě chci dostat klíče od Prahy zpět. Uděláme všechno proto, abychom porazili Slavii, nic jiného než vítězství nás nezajímá. Tímto zvu všechny sparťanské fanoušky do haly," vzkázal Simitči. 

Na televizní derby se těší i slávisté. "Všichni se těšíme na další velké utkání dvou rivalů. V posledních sezonách jsme se pravidelně potkávali v play off, kde jsme byli úspěšnější než Sparta. Chceme na to navázat i v pátek a znovu uspět. Zápasy pražských "S" jsou svátkem sportu a já doufám, že potěšíme všechny slavistické fanoušky," řekl před utkáním kapitán sešívaných Jan Homola.

Poprvé se tak můžeme těšit na televizní přenos z moderní haly v Řepích. "Za normálních okolností by byla položena televizní palubovka. Bohužel, informaci o vysílání derby na ČT sport jsme obdrželi teprve v pondělí a vedení svazu muselo schválit utkání bez televizního povrchu. Takto narychlo to již nebylo možné zorganizovat," vysvětlil PR manažer SFČR Michal Pavlík. 

Bilance Sparta vs. Slavia v 1. Futsal lize: 13-2-14, skóre 113:101.
Bilance Sparta vs. Slavia celkem: 16-2-14, skóre 129:105.

 

Profil haly

Praha | Řepy

Více
Adresa Na Chobotě 1420/16, 163 00 Praha 6 Řepy
Kapacita 400
Vstupenky 60 Kč
Sleva pro FUTič majitelé permanetky AC Sparta Praha a HC Sparta Praha zdarma

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?