8:0! Takový výsledek Sparta v Plzni ještě nezažila. Západočeši prokázali svou kvalitu. Hattrick nastřílel Michal Holý: „V první půli jsme měli po dvou rychlých brankách takovou slabší pasáž, jinak jsme utkání kontrolovali. Jsme rádi za první výhru v domácí hale, navíc proti kvalitnímu soupeři. Fanoušci měli radost.“

Ještě větší radost měli fanoušci v Chrudimi. Jejich hráči vyhráli vysoko 11:1 nad nováčkem z Olomouce a jsou první. Hanáci přijali prohru se vztyčenou hlavou. „V Chrudimi jsme podali lepší výkon než na Spartě. Poločasový výsledek asi nikdo nečekal. V druhém poločase jsme trochu polevili v koncentraci a dostali jsme góly po našich vyložených chybách,“ sdělil vedoucí SKUP Jakub Řičica.

Po zisku jednoho bodu v prvním kole se podařilo vyhrát brněnskému Helasu, pražské Slavii a perštejnskému Spartaku. Tyto celky tak šlapou na paty vedoucí dvojici. Zatímco sešívaní porazili Liberec jednoznačně 7:2, tak výhry Brna a Perštejnu tak přesvědčivé nebyly. Jihomoravané porazili doma ústecký Rapid 3:0 a Spartak zapsal první prvoligovou výhru 4:2 ve Vysokém Mýtě.

„Naší trpělivou hrou jsme získali tři body, i když skóre mohlo být vyšší a mohli se na palubovku dostat také hráči, kteří nemají takové zápasové vytížení. Jsme rádi za tři body,“ radoval se perštejnský Jakub Kiliján.

Klíčové tři body vybojoval doma Olympik Mělník, který napravil zaváhání z úvodního kola. Svěřenci Jakuba Němce porazili Českou Lípu 7:2. „Zasloužené vítězství, které mohlo být ještě výraznější. Věřím, že jsme na dobré cestě a naše výkony se ještě budou stupňovat,“ doufal kouč Středočechů.

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.