V úvodu utkání byl na hřišti jediný tým, a to Perštejn, který dostával obranu Nejzbachu do úzkých. Ve 2. minuě utkání si vzal balón po pravé straně David Černý, který nechytatelně zakončil za záda Libora Gerčáka - 0:1. Perštejn i nadále pokračoval v převaze, když Caio tvrdě vypálil, ale Gerčák jeho střelu vyrazil. V 7. minutě přišel roh hostí, který si vzal na starost Jiří Baran, který našel Daniela Klímu a ten tvrdou ránou rozvlnil už podruhé síť Nejzbachu - 0:2. Vysokomýtští futsalisté se od tohoto momentu dostávali do velkých příležitostí, jenže Gabriel předváděl skvělý výkon a hráče Nejzbachu přiváděl k zoufalství. A aby toho pro hráče Nejzbachu nebylo málo, tak ve 13. minutě přišla tvrdá lekce z produktivity, když David Černý se znovu nemýlil - 0:3. Tlak Nejzbachu se od tohoto momentu ještě zvýšil, jenže nejprve Marka Vojtíška vychytal Gabriel a poté Marek Rajnoch minul prázdnou branku. Až v 19. minutě Nejzbach prolomil smůlu, když Libor Gerčák dlouhým výhozem našel Michala Brázdu, který jen protečoval míč za záda Gabriela - 1:3. To bylo z prvního poločasu vše.

Nejzbach druhý poločas začal, tak jak skončil ten první, a to aktivně a hned ve 21. minutě za to byl odměněn, když Marek Rajnoch našel před prázdnou brankou Jana Palatku a ten přesně zakončil - 2:3. Nejzbach nepřestával bušit do soupeřovi obrany, jenže zakončení bylo v tomto utkání velké prokletí. Perštejn pouze občas zahrozil a to především, když na hřišti byla první čtyřka hostí. Ve 30. minutě přišla obrovská šance Nejzbachu, když se Jan Palatka zjevil sám před brankářem z bezprostřední vzdálenosti, ale trefil pouze tyč. A tak 36. minutě z brejkové situace přišel rozhodující moment utkání, když David Černý, našel Caia, a ten zakončil do odkryté branky - 2:4. Nejzbach se poté ještě pokoušel zdramatizovat utkání v power-play, to se ale nepovedlo. Perštejn si tak z Vysokého Mýta odvezl tři body za vitězství 2:4.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Jiráský (hráč Nejzbachu): "Bohužel jsme prospali začátek zápasu. Postupně jsme se začali zvedat a dokázali zápas zdramatizovat. Mrzí mě dost zahozených šancí, utkání by mohlo vypadat jinak. Chtěl bych poděkovat hráčům za nasazení a početné divácké kulise, která nás hnala vpřed."

Jakub Kiliján (hráč Spartaku Perštejn): "Věděli jsme, že v menší sportovní hale to bude obtížný zápas, jelikož Vysoké Mýto nechce příliš hrát futsal. Hrají většinou dlouhé balony před branku soupeře a my jsme tento styl hry chtěli eliminovat. To se nám povedlo alespoň z části, ačkoliv jsme stejně z dlouhých balonů inkasovali. Naší trpělivou hrou jsme získali tři body, i když skóre mohlo být vyšší a mohli se na palubovku dostat také hráči, kteří nemají takové zápasové vytížení. Jsme rádi za tři body."

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?