Lepší začátek si domácí snad nemohli ani přát, tedy krom těch diváků, kteří přišli na střetnutí o chvíli později. Již po 27 vteřinách hry totiž po brankách Doši a Evertona svítil na ukazateli skóre stav 2:0 a když přidal v 6. minutě třetí gól Pavel Drozd, zápas vypadal na „vraždění neviňátek“. Opak byl ale pravdou. Hosté, kteří přijeli pouze se sedmi hráči v poli, se zatáhli do hlubokého bloku a přestože se hrálo prakticky pouze na jejich polovině, odolávali úspěšně i za pomocí brankové konstrukce až do 16. minuty, ve které se podruhé prosadil z dorážky střílené přihrávky bratra Davida Pavel Drozd (4:0). Jenže závěr poločasu Východočechům příliš nevyšel. Nejdříve orazítkoval z velké dálky Lapčík břevno, aby pouhých osm vteřin před sirénou překonal Duda po zaváhání v obraně Kočiš.

Druhá půle začala opět náporem Chrudimi a hned ve 22. minutě uzavřel svůj čistý hattrick Pavel Drozd. Skóre se pak postupně navyšovalo, takže když ve 33. minutě upravil Everton již na 8:1, kotel fanoušků začal vyvolávat číslovku deset. Pokřik zesílil o tři minuty později po deváté brance (David Drozd) a minutu před koncem propukl v jásot nejvyšší, když na kulatou desítku zaokrouhlil skóre Capinha. Nakonec si vysokoškoláci domů odvezli „jedenáctku“, protože 14 vteřin před závěrečným klaksonem završil svůj hattrick i Everton.

Ohlasy aktérů zápasu

Pavel Drozd (hráč FK Chrudim): „Vyhráli jsme, ale výkon znovu nebyl ideální. Byli jsme trochu nedůslední v obraně, nabídli jsme jim spoustu protiútoků a mohli jsme dostat klidně čtyři góly. Musíme se ponaučit a zlepšit to."

Jakub Řičica (vedoucí SKUP Olomouc): "V Chrudimi jsme podali lepší výkon než na Spartě. Poločasový výsledek asi nikdo nečekal. V druhém poločase jsme trochu polevili v koncentraci a dostali jsme góly po našich vyložených chybách. Kluky za výkon na krev musím opět pochválit!"

| STATISTIKY

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.