Už po čtyřiceti vteřinách hry se domácí příznivci mohli radovat poprvé, když nadvakrát tečovaná střela Michala Holého doskákala do sítě. Ve 3. minutě už se Michal Holý nenechal zahanbit a pořádnou dělovkou zamířil do horního rohu. Na rozdíl tří gólů zvýšil před poločasem Peter Kozár po nádherné kombinaci až do prázdné branky. Tento stav vydržel až do klaksonu a Plzeň tak měla po dvaceti minutách pohodlný polštář.

Po změně stran se jako první prosadil Lukáš Křivánek, který šťastně uklidil nástřel před branku za záda gólmana Sparty. Zřejmě si řekl, že by také rád vstřelil i pohledný gól a o dvě minuty později se položil do lobu z rohu a z voleje zamířil do sítě - 5:0. O šestou branku se postaral znovu Michal Holý, který netradičně pravačkou zkompletoval hattrick. Další kombinaci až do prázdné branky mělo na svědomí duo noviců. Lukáš Křivánek našel před prázdnou brankou Adama Knoblocha, ten materiál do silvestrovského videa neposkytl a pohodlně skóroval. Poslední branku utkání vstřelil pohledně Peter Kozár, když nástřel Ondřeje Vahaly sklepl patou za záda Michala Hůly.

Ohlasy aktérů zápasu

Michal Holý (hráč Plzně): "Zápas se hodnotí dobře, protože jsme vyhráli. V první půli jsme měli po dvou rychlých brankách takovou slabší pasáž, jinak jsme utkání kontrolovali. Jsme rádi za první výhru v domácí hale, navíc proti kvalitnímu soupeři. Fanoušci měli radost, takže to dnes lepší být nemohlo.“

Beni Simitči (trenér Sparty): "Dnes jsme dostali pěknou lekci od soupeře. Samozřejmě, že jsme soupeři usnadnili vítězství našimi chybami. Doufám, že v pondělí se nám otevřou oči a ukážeme, jak se bojuje za Spartu a poučime se z našich chyb. Mrzí mě tato historicky nejvyšší prohra v Plzni, ale na druhou stranu, mám nový tým a po výsledcích co jsme doposud měli, je to vlastně dobře, že jsme dnes dostali takovou lekci. Soupeři gratuluji k zaslouženému vítězství."

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?