První historický zápas domácího klubu se hrál před zcela zaplněnou halou v Kadani. Favoritům z Edenu se nepodařilo v první části utkání dostat zápas do správného tempa a jen díky několika dobrým zákrokům Jana Žežulky nemuseli dohánět větší než jednobrankové manko. V šesté minutě z blízka překonal slávistického gólmana Klíma, odpověď přišla až minutu před přestávkou z futsalky Hrdiny, který před tím ještě nastřelil břevno.

Po pauze byli slávisté výrazně aktivnější a přestože Černý opět dostal domácí do vední, skóre naklonili ve svůj prospěch. Po povedené kombinaci po přímém kopu srovnal kapitán Homola. Během pěti minut přidali další góly Křemen a Hrdina. Svěřenci Zdeňka Slámy vedli 4:2 a měli další šance, Vaktor nevyřešil dobře svůj kontr a místo střely zvolil přihrávku, dvakrát byl v dobré šanci Kuchta, branku tesně netrefil z dobré pozice také Záruba, završit hattrick se nepovedlo Hrdinovi.

Když Klíma ve 35. minutě vstřelil kontaktní branku na 3:4, tak dokázali slávisté okamžitě odpovědět díky Ševčíkově přesnému zakončení hned po rozehrání. Svůj dvojbrankový náskok ale červenobíli v závěru neudrželi, což by se tak zkušenému týmu nemělo stávat. Perštejn dvakrát skóroval po rohových kopech a se svými fanoušky oslavil první bod v nejvyšší futsalové soutěži.

Ohlasy po utkání

Daniel Klíma (hráč Spartaku Perštejn): "Utkání bylo fyzicky náročné, což jsme čekali. Bohužel po našich individuálních chybách jsme dostali zbytečné branky. V utkání jsme ukázali týmovost a svým odhodláním jsme dokázali vyrovnat nepříznivé skóre. Musím ale přiznat, že po prvním poločase jsem věřil, že získáme tři body. Mně osobně se hrálo velmi dobře, jelikož v zaplněné hale nás fanoušci hnali vpřed!"

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Musím říct, že mne zklamal první poločas, kdy jsme neplnili to, co jsme si řekli. Kdybychom odehráli první poločas tak jak ten druhý, tak to vypadlo celé jinak. Za stavu 5:3 jsme několikrát sami na brankáře, ale nevstřelili góly, tohle prostě musíme potrestat. Dostali jsme branky po rohových kopech, to se nám prostě nesmí stávat."

| STATISTIKY

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?