TJ Spartak Perštejn - SK Slavia Praha

Jiří Chmelan, hráč TJ Spartak Perštejn: „Na start 1. Futsal ligy se všichni těšíme, včetně našich skvělých fanoušků. Pro některé hráče to bude premiérové představení v nejvyšší futsalové soutěži a doufáme, že se nervozita neprojeví do výkonu. Letní příprava byla fyzicky náročná, ale věříme, že nás připravila na sezónu. Hned v prvním kole přijede pražská Slavia, takže většího lákadla pro fanoušky nemohlo být. Doufáme, že před zaplněnou halou podáme maximální výkon, který nám pomůže k dobrému výsledku."

Zdeněk Sláma, trenér SK Slavia Praha: „Očekávám hodně těžký zápas, Perštejn dost posílil a určitě to nebude nic jednoduchého, ale já se na to hrozně těším, kluci mají chuť, chtějí hrát, nejsme ničím svázaní. Pokud předvedeme takový výkon jako v generálce, tak nemám žádné obavy. S Michalem Belejem jsme hráli spoustu let v reprezentaci, těším se, až se potkáme. Možná na chvíli i nastoupím, abychom si proti sobě zahráli."
______________________________
NE 18:00 | SH Kadaň

FC Rapid Ústí n. L. - 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto

Matěj Čapek, hrající předseda FC Rapid Ústí n. L.: „V neděli začíná pro Rapid třetí sezóna v řadě mezi českou futsalovou elitou. Do sezony vstupujeme s pokorou, ale také s odhodláním zvrátit některé předsezónní prognózy a posunout se jako klub o krok vpřed. Na zápas s Vysokým Mýtem se těšíme a uděláme maximum pro to, abychom uspěli."

Michal Jiráský, hráč 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: „V prvním zápase letošní sezony zajíždíme na palubovku Ústí. Na úvod nás nečeká vůbec lehký soupeř. Pro spoustu kluků to navíc bude seznámení s nejvyšší soutěží. Věřím, že odjedeme v plné sestavě a nějaký ten bod si odvezeme zpět do Mýta."
______________________________
NE 19:30 | SC Sluneta

FTZS Liberec - SK Interobal Plzeň

Karel Vrabec, trenér FTZS Liberec: „V neděli nás čeká Plzeň, se kterou to bude úplně jiný zápas než v generálce. Musíme se hlavně soustředit na obranou činnost a snažit se co nejlépe využít každou možnost ohrozit jejich branku. Plzeň patří zase k adeptům na mistra ligy a my už se těšíme na start nové sezony a věřím, že tu obrovskou chuť z tréninků a přípravných utkání přeneseme i do nedělního zápasu, tak abychom to Plzni co nejvíce zpříjemnili."

Adam Knobloch, hráč SK Interobal Plzeň: „Na start ligy se těším moc. Příprava utekla rychle díky mnoha zápasům, ve kterých jsme si mohli vyzkoušet různé situace. Na zápas s Libercem se obzvlášť těším, protože se vrátím na místo, kde jsem začal a uvidím po delší době bývalé spoluhráče. Zápas to bude těžký, jelikož soupeř se bude chtít ukázat a nedá nám nic zadarmo. Přesto věřím, že jsme na Liberec dobře připraveni a ukážeme svoji kvalitu.“
______________________________
NE 19:30 | SH Dukla

 

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.