SK Olympik Mělník - FK Chrudim

Jiří Vokoun, kapitán SK Olympik Mělník: „Hned v prvním kole doma přivítáme Chrudim, těžšího soupeře na úvod jsme dostat nemohli. Celý týden se připravujeme na to, abychom důsledně a bezchybně bránili, protože už nechceme od Chrudimi dostávat takové příděly jako poslední roky. Když budeme plnit všechny pokyny a přikloní se štěstí na naší stranu, tak se může stát cokoliv."

Felipe Conde, trenér FK Chrudim: „Do Mělníku jedeme vyhrát a diktovat tempo hry. Budeme se snažit neustále získávat míč, v jeho držení s ním pracovat inteligentně a být důrazní v brankovém prostoru. Toto bude naše strategie minimálně v devadesáti procentech utkání. Intenzivní hra, chtít být na míči a ovládat průběh jsou silné charakteristiky našeho týmu, proto se tak vždy budeme snažit na hřišti chovat. Během sezony chceme růst, proto je potřeba ligu zahájit dobře a postupně si tak vytvářet velkou sebedůvěru pro zbytek ročníku.”
______________________________
PÁ 20:00 | SH Mělník

Sparta Praha - SKUP Olomouc

Beni Simitči, trenér Sparty Praha: „V pátek nás čeká domácí zápas proti nováčkovi z Olomouce. Soupeř odehraje svůj první ligový zápas a určitě na nás bude značně nabuzený, ale my nechceme nechat nic náhodě a zápas určitě nepodceníme. Po pohárovém zápase vypadá náš tým velmi dobře a jdeme si pro první vítězství sezony.”

Martin Janečka, trenér SKUP Olomouc: „Po náročné přípravě nás konečně čeká dlouho očekávaná ligová premiéra, na kterou jsme se tolik těšili. V pátek náš tým zamíří na palubovku pražské Sparty, která bude hned ze startu jedním z nejtěžších možných soupeřů. Utkání bude pro velké množství kluků z kabiny prvoligovou premiérou a doufáme, že v utkání ukážeme kvalitu a fyzickou připravenost, která nás zdobila celou druhou ligu. Do Prahy pojedeme odhodláni, v plném nasazení s duší válečníka bojovat za první ligové body pro SKUP.“
______________________________
PÁ 20:00 | SC Řepy

FC Démoni Česká Lípa - Helas Brno

Karel Kruliš, trenér FC Démoni Česká Lípa: „V pátek se rozjíždí nový ročník futsalové ligy a nás doma čeká již tradiční soupeř Helas Brno, který dost posílil a bude nesmírně těžkým soupeřem, ale myslím, že naše vzájemné zápasy jsou vždy vyrovnané a na domácí palubovce se nám daří. Pevně věřím, že tomu nebude jinak a nějaké body zůstanou doma v České Lípě.”

David Cupák, hráč Helas Brno: „Všichni už se těšíme na začátek nové sezony. Hned v prvním kole se střetneme s tradičním soupeřem Českou Lípou. Démoni velmi dobře posílili, ale někteří zkušení hráči skončili. Myslím si, že nás čeká velmi zajímavé utkání a už vzhledem k cestě, která nás v pátek čeká, doufám, že si odvezeme všechny tři body, protože vstup do soutěže je pro nás velmi důležitý."
____________________________________________
PÁ 20:30 | SH Česká Lípa | živě na YouTube

Další aktuality

Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále!
Chrudim vyhrála nad Helasem i potřetí a postoupila do finále! 03.05.2024

FK Chrudim porazila ve třetím zápase Helas 7:2 a postoupila do finále, ve kterém vyzve Interobal Plzeň. David Drozd v zápase vstřelil 250. branku a vstoupil do Klubu 250. Sedmou branku domácích vstřelil legendární Roman Mareš. Výsledek série znamená, že bronzové medaile získala Slavia.

Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále?
Z kabiny: Udělá Chrudim v pátek poslední krok do finále? 03.05.2024

V pátek večer může Chrudim dokončit dobře rozdělanou práci a po dvou výhrách 6:0 postoupit do finále, kam se již dostal loňský mistr Interobal Plzeň. Helas se ale nevzdává a bude chtít sérii prodloužit. Co zaznělo z kabin?

Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol
Chrudim znovu neinkasovala a veze z Brna mečbol 01.05.2024

Evertonova kompletace hattricku završila druhé vítězství Chrudimi v sérii s Helasem se stejným skórem 6:0. Dvě branky přidal Radim Záruba a jednu Pavel Drozd. Východočeši mohou v pátek v Heřmanově Městci postoupit do finále, ve kterém si již své místo vybojoval Interobal Plzeň.