Na debut v prvním kole v Kadani zve všechny fanoušky, přijede jeho bývalý klub – pražská Slavia!

Jak jste spokojený s tím, jak Perštejn dokázal posílit?

Jsem spokojený s tím, že se mi povedlo přivést zkušené hráče a známá futsalová jména. Ale je mi více než jasné, že bude potřeba čas na to, aby se kluci dostali do správné formy a sehráli. Všichni víme, že David Černý dlouho nehrál futsal, protože se věnoval naplono fotbalu, Jirka Baran se v Liberci trápil. Daniel Klíma je stále velice mladý hráč, který má všechno před sebou. Michal Belej je futsalovou legendou, má spoustu zkušeností, očekáváme od něj, že bude tahounem týmu.

Bude vám Michal Belej pomáhat také v realizačním týmu?

My budeme chtít, aby se plně soustředil na svoji roli hráče, bude to naše legenda, máme s ním své plány. Budeme chtít, aby tým vedl a plně se věnoval tomu, aby byl tím správným lídrem celého týmu.

Po příchodu takových jmen se nabízí otázka, zda se nějak změní ambice klubu, které se týkají konečného postavení v tabulce. Je cílem stále záchrana?

Já jsem to říkal od začátku, že naší hlavní ambicí je záchrana a na tom se nic nemění. Nemůže to táhnout pět hráčů a ostatní se na to koukat. Kluci se budou postupně učit a sbírat zkušenosti, první ligu nikdy nehráli. Pokud by se nám povedlo bojovat o play-off, tak samozřejmě se tomu nebudeme bránit, byl by to krásný bonus, ale zůstáváme nohama na zemi. Hlavní je záchrana.

Co vy, ještě vyběhnete na palubovku?

Nepočítám s tím, budu se plně věnovat své roli sportovního ředitele. Nikdy jsem si jako hráč nedovedl představit, co všechno to obnáší a kolik času to zabere. Na soupisce sice zůstanu, kdyby se něco nečekaného stalo, ale nemyslím si, že k něčemu takovému dojde. Mám za sebou nějakou kariéru a nechci si pokazit jméno. Motat se tam nebudu.

Roman Mareš v Chrudimi ale vyběhl i do play-off…

Roman Mareš se hubený narodil a hubený a ve formě zůstane navěky. S ním se nemůže nikdo rovnat.

Jak se těšíte na první zápas se Slavií? Jste rád, že to tak vyšlo hned na začátek?

Já jsem to tušil už na losu, kdy blízko mě seděl sportovní ředitel Slavie Tomáš Matějka, kterému jsem říkal, že proti sobě budeme hrát hned první kolo. On mi to nevěřil, ale stalo se. Jsem rád, že přijede na první kolo Slavia. Lidé mají velké lákadlo, na koho jiného by měli přijít, když ne na Slavii. Připravujeme různé pozvánky, soutěže a reklamy a věříme, že budeme hrát premiéru před vyprodanou halou. Fanoušci nás věrně podporovali v druhé lize, věřím, že nám zůstanou věrní také v té první.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.