Máte pravdu, po loňské neúčasti už se nás toto losování opět týká, a popravdě se na to všichni v klubu mimořádně těšíme.

Ono je to vlastně po třech letech, protože ten „covidový“ ročník 2020/21 byl takový zvláštní…
Před dvěma roky se hrála kvůli kovidovým opatřením soutěž v jiných podmínkách, v jiném formátu vyřazovacím způsobem a bylo vše trochu jiné, ale přece jen to byla UEFA Futsal Champions League a my jsme za ni rádi. Letos se ale již vše odehraje, dá se říci, jako vždy, to je ve skupinách a tradičně, klasickým způsobem.

Kdy a kde tedy toto losování proběhne?
Losování se bude konat ve čtvrtek 7. července 2022 od 14:30 hodin ve švýcarském Nyonu a fanoušci jej mohou sledovat živě na online streamu, protože UEFA to bude vysílat živě. Naši příznivci o nic nepřijdou, odkaz umístíme na tyto naše webové stránky.

Jaký bude průběh tohoto losování?
Náš tým je podle nejnovějších tabulek koeficientů na třináctém místě v Evropě, a tak se nás nebude týkat předkolo, ale jsme nasazeni rovnou do základní části, kam jsme ostatně nasazováni vždy. Základní část je rozdělena na část A a na část B. V části A postupují ze čtyř čtyřčlenných skupin vždy první tři týmy. My ale budeme v části B, ve které jsou čtyři skupiny po čtyřech mužstvech, a z každé skupiny postoupí do další fáze pouze vítěz. Jinými slovy, vítěz bere vše. Tímto klíčem postoupí 16 celků, které se utkají v další fázi, v takzvané Elite Round.

Kde se základní část odehraje? A máme nějaké indicie, na koho můžeme v základní části narazit?
Jisté je, že určitě nebudeme hrát doma, pojedeme buď do Kosova nebo do Severní Makedonie. Nebylo nám přiděleno pořadatelství základní fáze, i proto věříme, že postoupíme a podaří se nám přivézt další fázi - Elite Round - Ligy Mistrů do Chrudimi! No a v základní části nás tedy určitě čeká nepříjemný domácí soupeř plus dva vítězové předkol. A to můžou být třeba mistři Polska, Slovenska, Finska nebo Srbska, takže nic snadného to určitě nebude. Naším cílem je ale samozřejmě postup!

Je už vypsán termín konání základní části?
Jistě, toto kolo se musí odehrát v termínu od 25. do 30. října. Když postoupíme do Elite Round, tak to se hraje o měsíc později, konkrétně 22. - 27.11.2022. A jak jsem již zmiňoval, to bychom chtěli uspořádat doma, před našimi fanoušky.

Co říci závěrem?
Myslím si, že UEFA Futsal Champions League je nejlepší futsalová klubová soutěž na světě! Proto jsem hrozně rád, že se jí náš klub opět může zúčastnit.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.