„Dovoluji oficiálně oznámit, že náš klub z finančních důvodů ukončuje sportovní činnost a v příští sezoně 2022/2023 nebude hrát 1. Futsal ligu,“ stojí na začátku prohlášení prezidenta Svarog FC Teplice Michala Žáka na webu svarogfc.cz.

Severočeši tak po bronzové sezoně opouští futsalové vody. Po čtrnácti letech. Tým s ambicemi na titul na něj ale nikdy nedosáhl. „Nejprve bych se ale chtěl omluvit za to, že jsme opět nedokázali naplnit náš společný sen a nezískali jsme v této sezoně titul. Věřte, že jsme udělali vše, co bylo v našich silách, ale jak už to bývá, trochu sportovního štěstí nám v závěru chybělo. Přeci jen jsme byli krůček od toho, abychom se dostali do finále. Beru na sebe zodpovědnost, zřejmě něco z naší strany nebylo úplně ideální. Všichni ale pracovali skvěle. Touha hráčů a trenérů vyhrát titul byla obrovská. Ale je to sport a ve sportu vítězí ten nejsilnější,“ uznal teplický prezident.

Ve svém prohlášení poděkoval Žák také teplickým fanouškům: „Jste nejlepší fanoušci v republice. Nikdy nezapomenu, jak jste fandili našim klukům doma i venku. A také si budu pamatovat, jak jste o půlnoci čekali před halou na náš autobus a zapalovali jste petardy na počest našeho vítězství. Byly to nezapomenutelné roky. Tohle si budu vždy pamatovat.“

V 1. Futsal lize tak bude v ročníku 2022/2023 další nováček. Po Perštejnu a Olomouci také Vysoké Mýto. „Po odstoupení Teplic jsme oslovili nejprve lepší tým z druhého místa 2. Futsal ligy. Tím byla Boca Juniors Krupka. Jejich vedení mě však informovalo, že odstupuje ze všech soutěží. Na řadu přišla nabídka pro Nejzbach Vysoké Mýto, který účast v nejvyšší soutěži přijal a splnil i licenční podmínky,“ informoval ligový sekretář SFČR Michal Chyba.

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?