V prvé řadě se navýšil počet povinných hráčů české národnosti v zápise o utkání. Nově je minimem sedm Čechů. Až pak může klub doplňovat sestavu o cizince. Oproti loňské sezoně se počet navýšil o jednoho. Zároveň bylo schváleno, že v sezoně 2023/2024 bude toto pravidlo navýšeno na 8 Čechů ze čtrnácti možných hráčů.

U hráčských kádrů zůstaneme. Zimní přestupové období bylo stanoveno od 1. ledna do 6. února 2023. Klubovou soupisku lze doplnit nejpozději do půlnoci 6. února 2023. Od 7. února už na ni nelze vložit žádného hráče, který není registrován v daném klubu, což je dle Termínové listiny po 18. kole.

Registrační poplatek za hráče ze zahraniční se rapidně navýšil. První registrace cizince v ČR vyjde klub 1. Futsal ligy na 5.000 Kč. Tady jde o nárůst o čtyři tisíce.

Změny můžeme očekávat i během play off 2023. V prvé řadě VV SFČR zrušil povinnost pozápasového podávání rukou během jakékoliv série play off. Podávání rukou tak proběhne až po skončení série.

Změn doznalo i pravidlo žlutých karet pro play off. Před finálovou sérií se žluté karty všem hráčům smažou. Pokud hráč obdrží v posledním semifinále třetí žlutou kartu, může do prvního finále nastoupit. Ve finálové sérii pak nově přijde stopka na jedno utkání za dvě žluté karty.

Nový ročník 1. Futsal ligy začne o víkendu 26.–28. srpna 2022. Základní část bude odehrána 10. března 2023. Čtvrtfinále je na programu od 20. března do 7. dubna, semifinále od 24. dubna do 8. května a finále od 12. do 26. května 2023.

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.