Davide, jaké u vás převládají pocity po zisku titulu?

Je to úžasný pocit, jsem úplně nadšený. Byla to velká bitva, ve čtvrtém zápase rozhodovalo i štěstí při penaltách, ale jsem hrozně šťastný, že jsme to dotáhli.

Plzeň dvakrát v play off na penalty vyhrála. Neměli jste z této bilance obavy?

Ondra Vahala chytal úplně skvěle, ale přesto jsme si věřili, protože jsme taky už nějaký ten penaltový rozstřel v minulosti vyhráli. I když Plzeň dvakrát porazila Teplice na penalty, tak jsme měli takovou víru, že potřetí jim to štěstíčko už nebude přát a dneska přálo nám.

Nakonec rozhodl muž ze střídačky. Libor Gerčák chytil dvě penalty.

Co se týká Libora Gerčáka, tak to je neuvěřitelný příběh. Říkali jsme si, že je to asi ten poslední člověk, na kterého bychom vsadili, že nám titul udělá a chytil obě penalty fantasticky. Ale musím smeknout třeba i před Jardou Kubátem, který šel na penaltu a přitom nehrál celý zápas.

Kapitáni, trenéři a prezidenti ligových klubů vás ocenili a přisoudili vám cenu Nejužitečnější hráč sezony 2021/2022. Co na ocenění říkáte?

Cenu pro nejužitečnějšího hráče jsem nečekal. Vím, že to je taková fráze, že to říká každý, kdo nějakou takovou cenu dostane. (smích) Ale já jsem to opravdu nečekal, protože jsem se základní částí byl spokojený, ale v play off už jsem takovou formu neměl, velice si toho vážím.

V play off jste vstřelil jen tři góly. Čím to bylo?

S Mělníkem se mi hrálo dobře, pak se Slavií se mi trochu přestalo dařit, ale tým šlapal dál dobře, takže jsem to nijak nevnímal, ale play off mi nevyšlo podle představ. Nicméně futsal je týmový sport a titul se vyhrál kolektivně. Na tohle se prostě nedívám.

Ve finále jste měl smůlu. Ve třetím utkání třeba vaši střelu zastavila tyč.

Šancí jsem ve finále měl dost, jednou jsem trefil tyčku, ale jinak mě prostě Vahala vychytal. Torres odehrál finále fantasticky. V tomhle nás zastoupil a urvali jsme titul týmově. Je úplně jedno, kdo dá gól.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.