Plzeň neproměnila dvě penalty. Zkušené Michaly – Holého a Seidlera – vychytal jejich bývalý reprezentační parťák Libor Gerčák. „Mrzí nás to strašně. Ode mě a Míši Holého se čekalo, že penaltu proměníme, ale Chrudimští udělali strašně dobrou věc, že dali do brány na poslední dvě penalty Libora Gerčáka, který Michala i mě zná. Má v sobě nějakou auru a prostě nás vychytal. Já beru prohru určitě na sebe,“ řekl po finále zklamaný Michal Seidler.

Přitom na penalty nemuselo vůbec dojít. Stačilo, aby Interobal udržel ještě minutu a půl vedení 2:1. Jenže Éverton svým gólem v power play poslal zápas do prodloužení. „Byla velká škoda, že jsme inkasovali na 2:2,“ mrzelo Seidlera, „Chrudim na tom byla herně trochu lépe, celá druhá čtyřka s Évertonem a Torresem jim celou finálovou sérii táhla. Ale my jsme poctivě bránili a bojovali, byla strašná škoda, že jsme dostali takový druhý gól. Ale na brankáře Vahalu se zlobit nemůžeme, protože on pochytal obrovskou spoustu šancí.“

Finále bylo hodně o chrudimském dobývání. I Seidler přiznal, že jeho tým musel hlavně dobře bránit: „Nám nezbývalo nic jiného než bránit. Podle mě je škoda, že se hraje finále každý druhý, třetí den. Doufám, že se to změní, protože pokud máte odehrát za čtrnáct dnů pět zápasů v semifinále a pak třeba ve finále ve stejném čase dalších pět, tak je to určitě náročné. Šlo vidět, že nás nebylo tolik a fyzické síly odcházely. Chrudim vyhrála titul zaslouženě.“

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.