Po nádherné bitvě a emotivním závěru plzeňský Michal Seidler uznal výhru soupeře: „Věděli jsme, že na nás Chrudim vletí a že je fanoušci poženou. Domácí byli na míči mnohem lepší, měli více ze hry a výhru si zasloužili. Na druhou stranu my jsme poctivě bránili, chodili jsme do brejků a neproměnili jsme své šance z power play. Domácí vyhráli zaslouženě.“

Prakticky celé prodloužení se Plzeň bránila, když pomineme závěrečnou power play. Na hráčích Interobalu byl znát úbytek sil. „Už to je na nás znát, že máme za sebou spoustu zápasů, síly docházejí, ale my budeme dál bojovat, doma je určitě budeme chtít porazit, nenecháme jim nic zadarmo,“ vzkázal před čtvrtečním soubojem Seidler.

S dobýváním plzeňské branky chrudimský futsalista Tomáš Koudelka počítal: „Počítal jsem, že budeme dobývat branku Plzně. Nebylo těžké odhadnout, jak bude Plzeň hrát. Domácí prostředí nám hraje hodně do karet. Máme rychlou palubovku a dokážeme si balony rychle vyměňovat. Je to jen o tom, zda góly dáme nebo nedáme.“

Plzeň znovu podržel gólman Ondřej Vahala. „Brankář Vahala opět předvedl velmi dobrý výkon. Někdy měl štěstí a někdy jsme ve vyložené šanci ani netrefili bránu. Bylo důležité neztratit hlavu, protože jsme měli brzy čtyři fauly. Věděli jsme, že v prodloužení budeme mít více sil, což se ukázalo. Nicméně výsledek byl otevřený až do konce. Ukazuje se, že je série vyrovnaná. Plzeň nechce moc hrát čtyři na čtyři. Ve čtvrtečním utkání očekávám celý zápas plzeňskou power play,“ měl jasnou Koudelka.

Fyzická kondice je jedním z faktorů, který může finálovou sérii rozhodnout. „Kdyby rozhodovala jen fyzická kondice, tak my máme dvě vyrovnané čtyřky a další připravené kluky. Dnes do utkání zasáhl ještě Max, když měl Radovanovič drobné zranění. Šíře kádru se v tomto ukázala,“ upozornil Tomáš Koudelka.

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.