„Byla to myslím moje první nula v sezoně, my vzadu úplně na nulu nehráváme,“ usmíval se gólman Interobalu Ondřej Vahala. „To, že to bylo ve finále, o to víc si toho všichni ceníme. Je to cesta, jak si pro titul dojít: vzadu udržet nulu a vepředu máme hráče, kteří vždy nějakého góla dají. Když budeme proti Chrudimi dostávat branky a dělat chyby, tak oni jsou tak zkušení, že to budou trestat,“ měl jasno brankář.

V Chrudimi se ale hraje úplně jinak. Východočeši doma ještě letos neprohráli a ztratili jen při remíze 2:2 s Teplicemi! „Je to vidět, že i fanoušci v Chrudimi umí svůj tým hnát. Doma jsou válec. Venku se jim tolik nedaří, to bylo znát i v těch semifinálových zápasech, které jsem viděl. Jet do Chrudimi za stavu 1:1 je mnohem lepší, než tam jet bojovat o všechno. Budeme chtít získat druhý bod a pak doma udělat ten potřebný třetí krok,“ naplánoval si Ondřej Vahala.

Lukáš Rešetár měl po druhém finále úsměv na tváří. Po prvním se mračil. Odmítl totiž vyrovnání na 3:3. „Nebral jsem to tak, že by mi měl nějak spadnout kámen ze srdce. Šanci v prvním zápase jsem měl obrovskou a byla to branka na vyrovnání, ale jsem už tak zkušený, že jsem si z toho hlavu nedělal. Mohli jsme tam uspět, nepovedlo se,“ pokrčil rameny Rešetár a pokračoval: „Soustředili jsme se na druhý zápas, ve kterém jsme měli i víc sil. Dokázali jsme hrát tak, jak jsme chtěli. Nedostali jsme branku, dvě jsme vstřelili a zaslouženě jsme vyhráli.“

Pochvala plzeňského kapitána směřovala i brankáři Vahalovi: „Ondra už byl jedním ze strůjců loňského tažení za mistrovským titulem a letos to opět potvrzuje. V brance je fantastický, do toho ještě přidá nějakou asistenci nebo dokonce i gól. Jsem jedině rád, protože s takhle dobrým gólmanem se i nám v poli hraje lépe a cítíme z něj jistotu.“

Podle Rešetára bude v úterý klíčové, aby Plzeň zvládla začátek zápasu. „Chrudim je známá silnými začátky zápasů, většinou tak rozhoduje. My jsme na to byli připravení i v tom minulém zápase, dokonce jsme si tam hned v úvodu vytvořili dvě šance, které jsme sice nedali, ale byli jsme v utkání tak, jak jsme chtěli. Chrudim nás sice přestřílela, ale vše se až do stavu 1:1 dařilo, patnáct vteřin před koncem poločasu jsme udělali sérii chyb při standardce, což byl asi zlomový moment. Na třetí zápas pojedeme s nějak podobným plánem, chceme prvních deset minut ustát a pak už se s nimi dá hrát. Vloni jsme to tam ukázali a přivezli jsme si druhý bod, když jsme zápas otočili ze stavu 1:2. Budeme to chtít znovu zopakovat,“ dodal Lukáš Rešetár.

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?