V prvním poločase nastoupila Plzeň suverénně proti zahraniční čtyřce Chrudimi a mohla několikrát skórovat. „První dvě minuty první půle jsme měli hrůzostrašné, Plzeň mohla vstřelit klidně i dvě branky,“ hodnotil začátek duelu chrudimský Tomáš Koudelka. Paradoxně jeho lajna ihned skórovala, když sám Koudelka šikovně přehodil Vahalu. „Doufal jsem, že se trochu uklidníme. Ale vlastně jsme hned na to inkasovali a dá se říct, že celý zápas měl vyrovnaný průběh.“

„Koudy (pozn. Tomáš Koudelka) míč přese mě dobře lobnul. Naštěstí jsme hned prakticky z rozehrávky srovnali na 1:1,“ popisoval úvod utkání ze svého pohledu brankář Plzně Ondřej Vahala a pak se zamračil: „Škoda toho gólů, který jsme dostali do kabin. Špatně jsme pokryli standardku Chrudimi a domácí byli úplně sami.“

Podle Ondřeje Vahaly neměli brankáři tolik práce, jako měl on v semifinále proti Teplicím. „Myslím si, že se hrál super futsal, ale ve srovnání se semifinále neměli gólmani až tolik práce, byl to víc boj ve středu hřiště, možná trochu víc na naší polovině až po těch šest metrů,“ konstatoval.

Druhá půle byla téměř celá o hře bez brankáře. Plzeň trpělivě dobývala chrudimskou branku a snažila se vyrovnat. Místo toho přišla jedna chyba, která nakonec utkání rozhodla. Slováček se trefil do prázdné brány a Východočeši vedli 3:1. „Je jasné, že když Plzeň hraje, odhadem, patnáct minut ze zápasu power play a má šikovné hráče, tak se dá čekat, že se do nějakých šancí dostane. Určitě nám jejich přesilovka nějaké síly vzala, ale máme teď i dost času si situace na videu vyhodnotit, kde jsme dělali chyby a zase se lépe připravit, protože do některých šancí jsme hosty pouštěli na můj vkus až moc snadno,“ zdůraznil Koudelka a nakonec se pousmál: „Jeden gól jsme inkasovali a jeden dali, to zase není tak špatné.“

Plzeň začala power play nejprve s Vahalou na polovině soupeře, pak už jen s Michalem Holým. „Záměr to asi úplně není, spíš šlo o to, že jsem sice jednu šanci měl, ale pak jsme se do zakončení už nedostávali. Přece jenom, když je na palubovce hráč, tak je power play nebezpečnější. Kluci mají nacvičené věci, se mnou je to víc na náhodu a nechávají mě volnějšího,“ řekl Vahala.

Za stavu 3:2 plzeňský brankář viděl obrovskou šanci Lukáše Rešetára. Interobal nádherně vykombinoval obranu soupeře a Künstner předložil balon svému kapitánovi před prázdnou bránu. Vyrovnání se ale nekonalo. „To se prostě stane, určitě mu šanci nikdo nebude vyčítat, chtěl akci rychle zakončit a byl tam možná o trochu dřív, míč se odrazil mimo bránu. Tohle musíme hodit za hlavu a urvat v pátek první vítězství,“ burcoval reprezentační gólman Ondřej Vahala.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.