Úvod utkání se povedl Plzni, která svou aktivní hrou několikrát ohrozila chrudimského brankáře. Hned v první minutě lapil Dudu jasný gól po teči Západočechů. Do 4. minuty se hrálo nahoru a dolů, dokud nepadly dva rychlé góly. Nejprve Koudelka přehodil Vahalu a poslal domácí do vedení. Pár sekund poté Interobal vyrovnal. Po dlouhém pasu Vahaly se trefil Rick - 1:1. Od té chvíle byli na balonu domácí a tlačili soupeře. Rozdílový gól nakonec přišel pár vteřin před přestávkou, kdy rozehraný roh domácích zakončil šikovnou tečí Doša - 2:1.

Krátce po začátku druhé půli začali Plzeňští s postupnou hrou bez brankáře. Nejprve s Vahalou v poli a pak už s Michalem Holým převlečeným do brankářského. Chrudimi se však dařilo bránit početní převahu a ve 33. minutě využil kapitán Slováček chyby v rozehrávce hostí ke zvýšení na 3:1 do prázdné brány.

Až pět minut před koncem Interobal využil power play. Rešetár vyslal z úhlu tvrdou ránu a domácí Éverton si srazil míč do vlastní brány - 3:2. Plzeňské naděje na vyrovnání v tu chvíli ožily. Obrovskou možnost měl dvě minuty poté znovu Rešetár, který stál po přihrávce Künstnera před odkrytou bránou, ale v pádu nedokázal balon usměrnit do chrudimské brány. V závěru už Výchdočeši náskok udrželi a mají první bod v sérii.

Ohlasy po utkání

Tomáš Koudelka (hráč Chrudimi): "Věděli jsme, že to bude vyrovnaná série, což se výsledkově ukázalo. Myslím si, že jsme měli v prvním poločase první dvě minuty hrůzostrašné. Plzeň mohla vstřelit dvě branky. Pak se hra vyrovnala. Po nástupu naší české formace jsme hned dali gól. Doufal jsem, že se uklidníme, ale zase jsme hned inkasovali. V první půli jsme byli herně lepší, ale pak jsme čekali, že hosté začnou hrát power play. I my jsme zkoušeli hru bez brankáře, protože ji trénujeme celý rok a chtěli jsme ji využít. Brankář Dudu je silný na balonu. Hrál se obrovsky vyrovnaný zápas a v tom dalším zase budou rozhodovat detaily. Přežili jsme některé šance Interobalu a máme první bod v sérii."

Martin Doša (hráč FK Chrudim): „Vyhráli jsme první zápas a vstoupili pravou nohou do finálové série, což je velmi důležité. Prakticky celý druhý poločas Plzeň hrála power play, bylo to těžké, ale popasovali jsme se s tím a zvládli. Teď musíme zvládnout druhý zápas v Plzni.”

Marek Kopecký (trenér Plzně): "Jsem spokojený s předvedenou hrou, i když jsme nevyhráli. V prvním poločase jsme si měli více pomoct. Bylo vidět, že nám chyběly síly směrem dopředu. Jsme unavení. Tři dny od semifinále byly málo. Obrana nás stála hodně sil a dopředu jsme nebyli v první půli nebezpeční. Druhý poločas jsme odehráli skvěle. Byli jsme kousek od vyrovnání, ale Lukášovi Rešetárovi se míč před prázdnou bránou zamotal. Chrudim vyhrála, ale my jsme bojovníci. Oni musí a my můžeme. Budeme bojovat jako s Teplicemi a uvidíme, na co to bude stačit."

| Statistiky

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?