Bleskový vstup do utkání se povedl domácím futsalistům. Včerejší oslavenec Lukáš Rešetár si ke svým 38. narozeninám nadělil hned v 1. minutě branku a poslal Plzeň do vedení. To v páté minutě zdvjonásobil nádhernou ranou Dušan Künstner a běžel se radovat mezi fanoušky, kterých se na utkání sešel nádherný počet a zaplnili celou tribunu. O vedení 3:0 se zasloužil Michal Seidler, který v 11. minutě zakončil po skvělé práci Dušana Künstnera, který přelstil dva teplické Brazilce. Jako další se z gólu radovali hosté, když v 18. minutě snížil Rodriguinho. S rychlou odpovědí ale přispěchal Lukáš Rešetár, který opět zvýšil. Plzeňské vedení 4:1 mělo však jepičí život, neboť vzápětí snížil Varela. Po prvních dvaceti minutách vedli domácí 4:2.

Vstup do druhé půle měli hráči Interobalu fantastický. Po necelých dvou minutách se po standardní situaci prosadil Michal Holý a minutu po něm také krásně z voleje Tomáš Buchta. Zrazu tak domácí hráči vedli už 6:2 a šestnáct a půl minuty před koncem reagovaly Teplice hrou bez brankáře. Z té se hosté dokázali prosadil dvakrát, když se trefili ve 24. minutě William a ve 33. minutě Rodriguinho. Vítr z plachet teplickému týmu však vzal jeho kapitán Adriano, který krátce po gólu na 6:4 dostal červenou kartu. Plzeňští sice přesilovku nevyužili, v závěru zápasu ale ani neinkasovali a dokráčeli k výhře 6:4, k otočce série z 0:2 na 3:2 a k postupu do finále!

Ohlasy po utkání

Lukáš Rešetár (kapitán Plzně): "Oproti předchozím zápasům rozhodlo to, že jsme se docela brzy dostali do vedení o více branek. Náskok jsme pak drželi, i když soupeř snižoval. Vždy jsme měli polštář dvou nebo tří branek. Nedopustili jsme, aby soupeř snížil na jednu branku a dostal nás pod tlak. Ke konci byl zápas divoký, ale my jsme s vypětím všech sil vedení ubránili a už jsme neinkasovali. Už v poločase jsme věřili, že nedostaneme tři góly, které by znamenaly remízu."

Tomáš Künzl (asistent trenéra Teplic): "V prvním poločase šla Plzeň jednoznačně a zaslouženě do vedení. My jsme přepli až po třetí obdržené brance. Začali jsme hrát a snížili na rozdíl dvou branek. Ve druhé půli se nám dařila až hra bez brankáře. Musím uznat, že Plzeň nakonec zaslouženě vyhrála. My jsme měli sérii rozhodnout dřív. 

| Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?