Na videu natočeném na fotbalovém stadionu jste zval fanoušky na zápas, jak se vám líbila atmosféra v hale?

Jsem rád, že fanoušků přišlo dost, bylo to podobné jako derby se Spartou. Doufám, že náš výkon přivede ještě další nové diváky a hala se příští úterý ještě více zaplní.

Zeptám se hned na góly, chtěl jste před tím třetím míč nasměrovat na branku, nebo jenom blokovat Duduovu ránu?

Hlavně jsem chtěl zabránit tomu, aby vystřelil. Navážel si to na moji stranu, tak jsme si zakřičeli si Honzou Homolou, že do presinku půjdu já. Chtěl jsem to jen blokovat, ale jsem samozřejmě rád, že to tam nějak spadlo a vlastně se mi vrátil ten můj první gól, který byl taky takový můj pologól.

Za odraženým míčem jste běžel, to jste tlačil míč očima do branky?

Já jsem tam běžel pro jistotu, kdyby se to ještě odrazilo od břevna, protože při mém štěstí, jak poslední dobou trefuju samé tyčky a břevna, tak jsem počítal s tím, že to půjde na břevno. Nakonec mi spadl kámen ze srdce a jsem vděčný za to, že to skončilo v síti.

Penalta z 10 metrů vypadala jako pokus trefit to ještě lépe než Daniel, učíte se to od něj?

Trénujeme to spolu, jsem rád, že nám to tam oběma tak krásně spadlo.

Bude třetí zápas v pátek v Chrudimi podobný tomu prvnímu nebo tomu druhému duelu?

Chrudim je doma výrazně lepší, hrají před plnou halou a je to znát. Musíme odvést stejný výkon jako dnes a zkusit to tam zlomit, nedaří se nám tam.

Vy jste ten první zápas nedohrál po srážce hlavou s chrudimským gólmanem, už je to v pořádku?

Už je to lepší, bylo to doufám vidět. V Chrudimi se mi motala hlava a nechtěl jsem nic riskovat. Bylo by to víc na škodu, kdybych se tam trápil a nenechal hrát někoho zdravého. Stejně bych týmu nepomohl. Raději jsem šel dolů.

Při oslavě jste v Edenu někomu posílal své góly, prozradíte nám, komu to bylo?

Já bych ty své tři góly, nebo spíš tedy dva a půl gólu, chtěl věnovat mému dědečkovi, který nedávno zemřel. Moje branky patří jemu.

Další aktuality

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.

Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona
Matěj Maur: Byla to moje nejlepší sezona 17.04.2024

Matěj Maur prožil vydařené hostování v Kadani. K 12 brankám a 8 asistencím v základní části přidal ještě dva góly v play off. Důkazem povedené sezony byla na závěr také první pozvánka pro dvaadvacetiletého futsalistu do reprezentace.