Slávisté v druhém utkání série mnohem lépe bránili standardky a postupné útoky chrudimských, byli také ve srovnání s prvním duelem mnohem aktivnější směrem dopředu. Znovu se mohli opřít o spolehlivý výkon brankáře Adama Vondráčka. Skóre zápasu se změnilo nejprve dvakrát po polovlastních brankách. Nejprve Matúš Ševčík prošel po levé straně přes dva hráče a jeho střelu vyrazil Dudu do dobíhajícího Davida Drozda, který míč nasměroval za brankovou čáru. O pět minut později po Evertonově rohovém kopu zase srazil míč za záda svého gólmama Jan Křemen. Poločas tedy skončil 1:1, i když se hrál dramatický a rychlý futsal plný zajímavých situací před oběma brankami.

Po přestávce po Torresově centru Everton zpracoval skvěle míč před Vondráčkem a dostal ho dalším technickým dotekem do sítě. Chrudim vedla 2:1 ale jen minutu, po rozehraném přímém kopu totiž prostřelil Dudua Igor Leovski. V závěru ještě trenér David Frič zariskoval a hrál power-play, Slavii se ale rozhodnout do konce druhé půle nepovedlo.

V prodloužení padly tři branky, všechny do chrudimské sítě. Nejprve Ševčík skvěle napresoval Dudua, který pálil z poloviny hřiště, sražený míč pak slovenský reprezentant doprovodil očima do sítě, 3:2 pro Slavii! Další dvě branky padly z precizně provedených 10m penalt. Nejprve Daniel poslal míč do jednoho rohu, po něm to zopakoval do druhého roku Ševčík. Halou v Edenu se rozezněl oslavný chorál o Bicanovi a Pláničkovi, fanoušci v závěru oslavovali vítězství svých svěřenců potleskem ve stoje. Byl to jeden z nejpovedenějších týmových výkonů v historii klubu!

Ohlasy po utkání

David Frič (trenér Slavie): „Oproti prvnímu zápasu jsme byli odvážnější směrem dopředu, v Chrudimi jsme byli pasivní a nebyli jsme do kontrů nebezpeční. Dnes jsme kontrovali velice dobře a co bylo důležité, že Chrudim nepodala tak dominantní výkon jako doma, kdy nás přehrávala ve všech aspektech. Trochu nás možná podcenili a my jsme se do toho dostali a zvládli to.“

Radim Záruba (hráč Slavie): „Věděli jsme, že doma umíme zahrát s Chrudimí vyrovnanější zápas než tam, protože nám víc vyhovuje hala, je to tu pomalejší, to zase nevyhovuje jim. Chtěli jsme být aktivnější směrem dopředu a zakončovat i z méně dobrých pozic. V prodloužení to bylo opatrnější, nám se otevřela skulinka a dali jsme gól, pak už musel dotahovat soupeř. Sáhli jsme si všichni na dno sil.“

Pavel Drozd (hráč FK Chrudim): „Zápas byl hodně jiný než u nás doma. Prohrávali jsme spoustu osobní soubojů a dělali více chyb. K tomu jsme ještě zahodili velké množství brankových příležitostí, a tak jsme na druhý bod v sérii nedosáhli."

| Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.