Úvodní část zápasu zvládli lépe hosté. Teplice si sice dokázaly vypracovat nebezpečné šance, ale nedokázaly je přetavit v góly. Plzeň otevřela skóre utkání v 11. minutě. Míč uklidil za záda Michala Hůly Seidler. Hra se i nadále rychle přelívala ze strany na stranu. Žádnou z dalších šancí se ale nepodařilo Teplicím ani Plzni proměnit. Hosté měli těsně před koncem první půle dokonce výhodu desetimetrového kopu po šestému faulu domácích, ale pokus Holého za zády teplického gólmana neskončil. Strany se měnily za těsného vedení hostů. 

Ve druhé půli zvedl na nohy plnou halu teplických fanoušků William, který ve 25. minutě protlačil míč za Vahalu a srovnal na 1:1. Hosté si jednogólové vedení však vzali rychle zpátky, o druhý gól Plzně se znovu postaral Seidler, který zakončoval standardní situaci. Za stavu 1:2 se začal lámat zápas, teplické držel skvělými zákroky brankář Hůla. Odměnou za velkou bojovnost byla Teplicím vyrovnávací branka. Ve 33. minutě si zapsal druhý zásah i William, který opět zakončoval po asistenci Adriana. Zbylé minuty druhé půle další gól nepřinesly a tak se šlo do prodloužení. 

O vítězi první pětiminutovka nenapověděla. Nervozita se dala v hale krájet. Napjatí fanoušci sledovali každý pohyb na hřišti. Obrovskou teplickou radost odšpuntoval v šesté minutě nastavení kapitán Adriano, který doslova vymetl všechny pavučinky z hostující brány. Teplice se poprvé v zápase dostaly do vedení. Hosté okamžitě přešli do hry v power play, ke kýženému gólu jim to však nepomohlo. Naopak Svarog se dostal do šance, kterou zakončil Felipinho za záda Kozára a zvýšil tak na 4:2 pro domácí. Zápas tedy byl ve 48. minutě rozhodnut. Plzeň se ještě snažila Teplice zmáčknout, ale ke zvratu výsledku už to nevedlo. 

Ohlasy po utkání

Michal Hůla (brankář Teplic): „Bylo důležité, že jsme celých padesát minut udrželi koncentraci. V utkání nás neodradil ani fakt, že jsme dvakrát prohrávali. Klíčové bylo vždy naše vyrovnání. V prodloužení jsme proměnili hned první šanci, kterou jsme měli. Naštěstí si připisujeme druhý bod v sérii a v pátek jí pojedeme do Plzně ukončit.“

Tomáš Štverák (asistent trenéra Plzně): „Ve chvílích, kdy se utkání lámalo, tak jsme bohužel nedokázali soupeři odskočit na rozdíl dvou gólů. Hráčům nelze víceméně nic vyčíst, jen možná proměňování šancí. V pátek se musíme kousnout, vybojovat výhru a stále věříme, že můžeme sérii zvrátit."

| Statistiky

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.