První semifinálové utkání začalo po dlouhé přestávce řadou šancí Chrudimi. Úvodní příležitost Pavla Drozda se neujala díky skvělému zákroku brankáře Vondráčka, poprvé se tak skóre měnilo ve 4. minutě. Rohový kop rozehrál Tomáš Koudelka ideálně na Davida Drozda, který přesnou ranou do šibenice z velké blízkosti otevřel skóre semifinálového utkání - 1:0! I nadále se velké šance střídaly především an chrudimské straně, hostům hned několikrát pomohla i branková konstrukce.

Další změna stavu přišla až po dalším přesném pasu Tomáše Koudelky. Jeho nákop ukázkově tečoval Matěj Slováček mimo dosah brankáře Vondráčka a upravil tím poločasový výsledek na 2:0. Ani po přestávce se styl hry výrazně nezměnil, gólman Dudu musel zasahovat spíše sporadicky. To na druhé straně si hostující brankář na nedostatek práce stěžovat nemohl.

Tři minuty po pauze byl po sražené přihrávce na správném místě Matěj Slováček a svým druhým gólem v utkání upravil vedení Chrudimi na tříbrankové - 3:0! Domácí ukončili utkání s míčem na noze a ztrátu prvního bodu nepřipustili. Po výsledku 3:0 se ujali v semifinálové sérii hrané na tři vítězné zápasy vedení. Odveta se hraje ve středu v Praze.

Ohlasy po utkání

Matěj Slováček (kapitán Chrudimi): "Hodnotím pozitivně, že jsme vyhráli. Získali jsme první bod v sérii. Vstoupili jsme do utkání celkem dobře, když jsme dali rychlý gól. Své branky hodnotit nechci. Nezáleží na tom, kdo góly dá. Hlavní je, že jsme vyhráli. Měli jsme ještě dost šancí, kdy jsme mohli nějaké góly přidat a více se uklidnit. I tak jsme měli utkání pod kontrolou. Slavii jsme do větších šancí nepouštěli, měli jen nějaké příležitosti po našich chybách nebo odražených míčích. To je ale v každém zápase. Musím říct, že jsme k prvnímu semifinále přistoupili dobře a zaslouženě jsme vyhráli."

Jan Homola (kapitán Slavie): "Dělaly nám potíže jejich auty a signály. V prvním půli nás tím dostávali pod tlak, i když jsme se na to dívali na videu. Ve druhém poločase jsme se dost zvedli. Náš výkon měl vzestupnou tendenci, ale domácí mají zkušený tým, který si náskok pohlídal. Chrudim byla daleko silnější na balonu. My jsme se někdy zbytečně báli a odkopli balon, což musíme do dalších utkání zlepšit. Další souboje budeme bojovat a nedáme jim nic lacino."

Adam Vondráček (brankář Slavie): "V Chrudimi se nehraje snadno, hned ze začátku se to na nás valilo, stačí jim rychlá přihrávka a vykombinují celou obranu. Dostali jsme dva smolné góly a bylo to pak už těžké. Pro mě byl zápas takový, jaký jsem čekal, šla na mne spousta střel, které jsou dobře umístěné. Snažil jsem se, abych jich co nejvíc pochytal. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří připravili nádherné choreo, všiml jsem si ho hned na začátku. Věřím, že dorazí i ve středu do Edenu."

| Statistiky

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.