Dvaadvacet zápasů v play off mezi Chrudimí a Slavií jsme již viděli. Dominují jednoznačně Východočeši, kteří vyhráli hned osmnáct utkání a jen čtyřikrát odešli poraženi. V loňském roce jsme se tohoto souboje nedočkali, ale v letošním ročníku se již oba celky třikrát střetly. Pokaždé uspěli Východočeši.

Chrudim nejprve doma vyhrála 6:0 i díky hattricku Pavla Drozda. Druhý duel se hrál v únorovém finále Poháru SFČR. Slávisté doma v Edenu prohráli 2:6. Klíčovou postavou futsalového hegemona byl kapitán Matěj Slováček. Do třetice se rivalové potkali opět v Edenu, kdy 6. března prohrála Slavia těsně 1:2. Vítězný gól Chrudimských vsítil minutu před koncem Éverton. 

Ve čtvrtfinále ani jeden z týmů nezaváhal. Chrudimští si poradili s Mělníkem, který vyřadili při vysokém skóre 32:3. Slávisté postoupila přes největšího rivala pražskou Spartu také po třech duelech. Dvakrát rozhodovalo prodloužení. 

Nejproduktivnějším hráčem Slavie v play off je aktuálně Igor Leovski, jenž nasbíral pět bodů (4+1). Na chrudimské straně je to reprezentant Tomáš Koudelka s devíti body (6+3). 

Ohlasy před prvním zápasem

Dudu (brankář FK Chrudim): „Slavia je skvělý tým s vynikajícími hráči. Máme před ní velký respekt a jsme si moc dobře vědomi, že nás čekají velmi těžké zápasy. Dlouhá pauza nebyla dobrá pro nikoho. Každý chce hlavně hrát a ne absolvovat tak dlouhou přestávku. Využili jsme ji k práci, abychom se zlepšili nejvíce, co to půjde."

David Frič (trenér Slavie): "Jedeme se do Chrudimi poprat o první bod v sérii, vše bude vycházet z kvalitní defenzivy. Chrudim dlouhodobě dokazuje, že moc branek nedostává, obzvláště pak doma. Musíme být precizní do defenzivy a odvážní v ofenzivních výpadech. Chceme navázat na čtvrfinálovou sérii a nechat na palubovce vše, jen tak můžeme být úspěšní!"

| FK Chrudim - SK Slavia Praha

SO 18:10 | živě ČT Sport

Profil haly

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič děti do 150 cm zdarma

Další aktuality

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.

Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol
Z kabiny: Ve čtvrtek v Edenu souboj o mečbol 26.03.2024

Ve čtvrtek od 20 hodin před kamerami projektu Futsalové pondělí bude pokračovat vyrovnaná série mezi domácí Slavií a Oxyworld Baník Chomutov. Jeden z týmů získá mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?

André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol
André vysekl v Brně hattrick, Chrudim má mečbol 25.03.2024

Chrudim vyhrála v Modřicích nad Žabinskými Vlky 5:1 a v pátek už může dotáhnout postup do semifinále. Žabinští Vlci vzdorovali až do třinácté minuty, kdy začal svoji cestu za hattrickem André, po jednom gólu obstarali Igor Martins a Záruba. Za domácí se v závěru prosadil Havlín.