Nejlepšího střelce 2. Futsal ligy východ jsme vyzpovídali na soustředění akademické futsalové reprezentace v Kutné Hoře.

Honzo, co říkáte na nominaci do akademické reprezentace? Láká vás se dostat na akademické mistrovství světa?

Jsem za ni určitě rád, protože před čtyřmi lety jsem byl v Kazachstánu a tam to byl neskutečný zážitek. Stalo se tak asi půl roku po tom, co jsem začal hrát futsal. Takže to byla trochu novinka, se spoustou věcí jsem se tam seznamoval. Teď už je to lepší, myslím herně i v ostatních ohledech. Určitě je to pro mě velký cíl, budu bojovat o nominaci a rád bych se do Portugalska dostal.

Prozradíte mi, co v Olomouci studujete?

Učitelský obor geografie a tělocvik. Jsem v prvním ročníku na magisterském studiu.

V olomouckém týmu prožíváte skvělé období, kdy se vlastně sezona zlomila k dobrému? Dlouho jste byli v tabulce za Vysokým Mýtem…

Já si myslím, že zlomem byl domácí zápas s Hodonínem. Vedli jsme 7:4 a prohráli jsme 7:8. Nějaké věci jsme si tam po utkání vyříkali a od té doby jsme šlapali. Myslím si, že sezona se nám vydařila díky tomu, že klub opravdu funguje jako rodina, je tam kamarádská atmosféra a bojujeme jeden za druhého. Máme hrajícího trenéra i předsedu, všechno si organizujeme sami a staráme se o všechno. Proto nám to tam tak klape.

Jaké byly oslavy?

Bylo to náročné a dlouhé. (smích) Tři dny jsme slavili po výhře v Superpoháru 2. Futsal ligy. Užili jsme si to, ono pro nás je každé vítězství v zápase důvod k oslavě. Je to zatím super.

Jaké bylo finále Superpoháru druhých lig proti Perštejnu?

Soupeř přijel hodně dobře připravený, hráli futsalově, měli jsme s tím trochu problém a nemohli jsme se ze začátku dostat do hry. Trochu nás uzavřeli u naší branky, pak se ale projevila naše týmová bojovnost a zápas jsme otočili. Hodně kluků přijelo rovnou z fotbalových utkání, takže to bylo trochu náročnější. Byl to spíš ke konci už takový boj, zápas byl dlouhý, byli jsme unavení. Ale bylo to skvělé finále proti výbornému soupeři. Měli jsme lepší den a dokázali jsme vítězství urvat na penalty.

Zmínil jste fotbal, kde působíte?

Já hraji fotbal v Rakousku v nižší lize.

Co se v Olomouci po postupu do 1. Futsal ligy změní?

Já doufám, že bude víc tréninků, ale jinak věřím, že zase tolik změn nebude. Myslím si, že jinak to zůstane stejné hlavně po té organizační stránce. Možná bychom rádi přivedli jednoho, dva hráče. Ale jinak bychom chtěli kádr udržet.

Na jaké příčky podle vás bude SKUP v 1. Futsal lize mít?

To je těžká otázka! Play off by bylo krásné, ale my se budeme chtít hlavně udržet a neudělat ostudu. Věřím, že u nás se bude hrát soupeřům těžko, když dorazí studenti do hlediště, tak je tam i skvělá atmosféra. Pro nás by to mohlo hrát klíčovou roli.

Další aktuality

Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru
Filip Klaban: Byla to neskutečná jízda vzhůru 02.05.2024

Kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban proletěl přechodem do áčka tak, že si to sotva stačil uvědomit. Po zapojení do tréninku přišly i starty v základu semifinálové série proti Plzni a nakonec také branka do sítě mistrovského týmu.

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.