Byla tato série derby taková, jakou jste čekal?

Bylo to takové, jak jsme čekali. Bylo jasné, že Sparta bude víc na balónu, jejich individuální kvalita je neskutečná, ale jak už jsem říkal, jenom tým vítězí a my jsme víc chtěli, víc bojovali a byli jsme na tom lépe kondičně. Zaslouženě slavíme postup.

Ve třetím zápase jste dal dvě branky, ta první byla po domluveném signálu?

Ano, my jsme byli s Honzou Křemenem domluvení. Zkusili jsme to už ve druhém zápase, ale tam nám to nevyšlo, měl jsem to na dlouhou nohu. V kabině jsme si řekli, že to zkusíme ještě jednou a hned se ta situace nabídla. Jen jsme se na sebe podívali a bylo jasné, co uděláme. Připravil mi to skvěle, já už jsem to jenom uklízel do branky.

Druhý gól po protiútoku s Radimem Zárubou to asi nebylo nacvičené, že ne? (úsměv)

Radim mi to skvěle přihrál a já jsem si vzpomněl ještě na naše společná léta v sedmnáctce a devatenáctce v Tangu, tak jsem mu to chtěl dát ještě na zadní tyčku, ale on se mi na chvíli zastavil, tak jsem to dal naslepo. Byla to moje chyba, už jsem to měl zakončit sám. Naštěstí on tam ještě zajel špičkou a dokutálelo se to ke mně a já jsem to tam už jen snadno uklidil.

Co říkáte na výkony těch hráčů, kteří naskakovali jen na část utkání, jako třeba Zdeněk Sláma ale i ostatní…je to největší síla Slavie v play-off?

Jednoznačně. Tady to tak bylo vždycky a vždycky to tak musí být. Dokud tady budu já, tak to tak bude. Týmový duch je základ všeho, my nemůžeme být individualisti, naše kvalita je v něčem jiném. Měli jsme i skvělé taktické pokyny od trenéra, všechno nám to vyšlo od samotného začátku. Šli jsme si zatím. Nechtěli jsme dopustit to, aby se říkalo, že jsme loni měli jenom nějaké štěstí, že jsme postoupili a ještě jsme si o tom natočili filmový dokument. Ukázali jsme, že to není jenom o štěstí. Kdyby to tak bylo, tak bych musel být jako Obelix, který spadl do sudu s magickým nápojem a chodím po městě. Víc jsme chtěli, byli jsme na tom lépe kondičně a víc jsme bojovali. Je to náš zasloužený postup.

Jak vám bylo, když v závěru Daniel poslal Spartu do obrovské šance a v brance byl Radim Záruba?

Já to nechci komentovat, co se tam stalo. Ale když jsem viděl, že chytá Radim, tak jsem věděl, že to gól nebude. On je totiž vynikající gólman a ukázalo se to. Nevymýšlím si, on opravdu umí chytat. Kdyby se stalo něco našim brankářům, tak on je ten první, koho bychom do branky poslali. Když byl malý, tak dokonce chtěl chytat hokej. Takže jsem byl v klidu, věděl jsem, že to chytí. Ale ten konec jsme si zkomplikovali sami. Sparta hrála power-play, byli v pěti, byly to hezké akce, ale určitě se to dalo udělat jinak a ve větším klidu.

Spartu jste porazili letos pětkrát, ale nebyl to pokaždé stejný tým. Jaký je to pocit?

Teď to nechci namířit přímo na Spartu, ale chci zmínit, že jednu věc nechápu. Jak se může stát, že si dva týdny před play-off může nějaký tým poskládat úplně jiný mančaft. Dovést si pět posil. To přece není žádná koncepce. A to opravdu nekritizuji Spartu, oni jenom využili toho, co je povolené, že se to dá udělat. Ale říkám to proto, že kdybychom byli vypadli, tak by mi řekli, že se vymlouváme. Tak to říkám teď, když jsme je vyřadili. Měli bychom se nad tím zamyslet z hlediska českého futsalu a české ligy, neříkám, že se nedá sehnat jedna posila na play-off…ale když srovnám soupeře, kterému jsme dali před Vánocemi deset branek a ten tým z play-off, tak to bylo něco úplně jiného. Nerozumím tomu a je to k zamyšlení. Přál bych si, aby se to změnilo.

Já na tom mám stejný názor a přijde mi to divné. Měli jste hrát s kvalitou pátým týmem. Sparta by v tomto složení skončila určitě výš. Zeptám se na fanoušky, jaké to bylo hrát před zaplněnou halou?

Byli naprosto úžasní. Ve všech zápasech doma i venku nám hodně pomohli. Je to jejich zásluha. Doufám, že to všechny lidi, kteří dorazili do haly, bavilo a jsem šťastný za to, že to byly takové zápasy. Za to chci poděkovat i Spartě. Bylo to divoké a atraktivní a fanoušci se museli bavit. Vloni to bylo bez diváků a byla to škoda. Snad fandové dorazí i na semifinále a věřím, že se potkáme i další sezonu a budeme slavit úspěchy Slavie.

Na finále by taky mohli přeci taky dorazit.

No jasně, to se rozumí, ale to bych řešil, až postoupíme ze semifinále.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.