Utkání pro domácí nezačalo vůbec dobře, když po faulu na Křemena dostal brankář Cristiano červenou kartu, do brány tak musel Andrej Mykytjuk. Následnou powerplay dokázali hosté využít, už ve třetí minutě se prosadil Ševčík – 0:1. Sparťané se však nevzdali a vzali zápas do svých rukou, když se v 9. minutě prosadil Luizinho. Domácí se dostávali do šancí během celé první půle, ale hostujícího gólmana nepřekonali. Obrat v první půli dokončil až v 18. minutě závar před branou hostujícího Vondráčka, kde si nakonec vlastní branku vstřelil Daniel.

Druhá půle začala lépe pro hosty, když se krátce po rozehrávce dokázal prosadit podruhé v utkání Ševčík – 2:2. O tři minuty poslal hosty do vedení Homola a domácí tak opět museli dotahovat. Ve 31. minutě se dokázal prosadit Martinez, který tak poslal i druhé utkání v sérii do prodloužení.

Prodloužení se neslo podobně jako celé utkání ve velmi bojovném duchu, Slavii v závěru první půle poslal do vedení střelou z dálky Leovski, na to však ihned dokázal odpovědět Angellot – 4:4, to však byl poslední gól Sparty v utkání. Ve 47. minutě rozhodčí po šestém akumulovaném faulu nařídil 10m kop pro hosty, který Daniel proměnil a zařídil tak vedení hostům. Trenér Beni Simitči na to zkusil reagovat powerplay, ale ta se nepovedla a gólem přes celé hřiště navýšil vedení Leovski. I poslední vteřiny utkání byly emocemi nabité, prvně dostal druhou žlutou kartu Angellot, který tak bude Spartě chybět v pátečním utkání a následně uzavřel gólový účet utkání hattrickem Ševčík.

Ohlasy po utkání

Luizinho (hráč Sparty): „Dnes je to pro nás velmi krutý výsledek. Odehráli jsme dobrý zápas, ale bohužel opět rozhodly naše chyby. Nezbývá nám nic jiného, než dát se dohromady a v pátek zabojovat a zvrátit sérii.“

David Frič (trenér Slavie): "Sparta ukázala ještě větší kvalitu než v prvním zápase, měli jsme v řadě situací štěstí a rozhodlo to, že jsme víc chtěli. Chtěl bych vyzdvihnout výkon Matúše Ševčíka, ze kterého roste fantastický hráč. Ale nejvíc mě těší, že jsme protočili čtrnáct hráčů a rozložili jsme zátěž a vůbec jsme to celé zvládli jako tým."

| Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?