Helas se nechtěl pouštět s technicky zdatným protivníkem do žádných dostihů. Vycházel ze zabezpečené obrany a věřil si na rychlé protiútoky. Tato taktika se domácím hráčům dařila do 12.minuty. ADRIANO si na levé straně narazil s Rodriguinhem, ten míč vrátil a křižnou střelu si srazil Klímek levou nohou za sebe - 0:1. V 18.minutě mohlo být srovnáno. Po Preslově pokusu z levé strany vyrazil Hůla jen před sebe a Svoboda spálil šanci ranou do přední tyče obrovskou příležitost. O minutu později už to domácím vyšlo. VÁCLAV KLÍMEK převzal nahrávku, potáhl si míč po pravé straně na střelu a z osmnácti metrů ho napálil nádherně pod víko. Prosazuje se tak podruhé v letošní sezoně a zároveň v kariéře v nejvyšší soutěži. Úvodní gól vsítil doma proti Spartě z desítky - 1:1. Ještě před koncem prvního poločasu ale darovali brněští hostům odchod do kabin s jednogólovým vedením. 20.minuta a Matejov obrovsky podcenil zpracování autu zleva pod sebe, balón mu projel pod sálovku. Následně rychlejší ADRIANO vycítil šanci a poslal balón do prázdné brány - 1:2.

O přestávce trenér Galia v domácí kabině určitě upozorňoval na to, aby si jeho svěřenci nenechali útéct začátek druhé poloviny utkání. Jenže po pár pokusech o vyrovnání, které se ale nedají nazvat gólovkami, přišlo navýšení vedení Teplic. 24.minuta a centr z levé strany srazil Špička do břevna! První zakončení Williama vyrazil Klímek zázračně rukama, stejně tak dorážku, ale balónu se chopil ADRIANO a zprava doklepl na zadní tyč - 1:3. Neuběhla ani minuta a je to o tři branky. Varela prošel na pravé straně přes Matejova a přihrával křížem na FELIPINHA, který zakončil na zadní tyč - 1:4. Brankář Helasu se rozhodně nenudil. V 29.minutě Felipinho vyplaval na pravé straně sám proti Klímkovi, ten zakročil rukou proti obrovské příležitosti na vzdálenější tyč. Následně to zkusili domácí bez golmana. Jenže běží 33.minuta a s Helasem to nevypadá vůbec dobře! David Cupák se při rozehrávce středem nedohodl s Marušincem, před toho se natlačil JAIR VARELA. V situaci dva na jednoho mu skočil na naznačenou přihrávku poslední bránící David Cupák a před JAIREM VARELOU tak byla jen prázdná brána. - 1:5. Domácí lavička chce dát ještě tomuto utkání impulz tím, že vystřídala brankáře a nyní stráží branku Helasu Marek Konečný. I ten ale musel lovit míč ze sítě. 35. minuta a Mužík nedokázal obhodit RODRIGUINHA, ten mu utekl a proti Konečnému poslal balón po zemi z pravé strany doprostřed brány - 1:6. Těsně před koncem se do hry na standartku dostává i třetí brankář David Pavliš. To když v 39.minutě Presl předvedl ostrý skluz na pravé straně na Rhouilu a vidí za to od rozhodčího žlutou kartou. Následovala desítka, na kterou Konečný poslal kolegu Pavliše a ten vyškrábl rukama dlouhou penaltu Williama pod horní tyč.

Teplice poráží Helas jasně 6:1 a budou ve středu útočit na postup do semifinále. Helas ale rozhodně nedá kůži lacino a ještě bude chtít tuto sérii prodloužit.

Milan Svoboda (hráč, Helas Brno): "Do druhého utkání jsme šli s odhodláním vrátit sérii ještě jednou do Brna, což znamenalo vítězství. První poločas vyšel jak herně, tak i výsledkově, ale bohužel zase ta samá písnička jak už s Teplicemi bývá. Soupeř odskočí těsně před poločasem a záčatkem druhého o dva goly a my už dnes v sobě nenašli morální síly, abychom se porvali alespoň o kosmetickou úpravu výsledku. Stále nedokážeme se soupeři s TOP 5 odehrát více vyrovnaných utkání. Ve středu pojedeme do Teplic odehrát se ctí třetí zápas a pokusit se o zázrak."

Marek Gajdács (hráč, Helas Brno): "Dnešní zápas jsme po herné a mentální stránce nezvládli. První poločas jsme splnili taktické pokyny trenéra a soupeře jsme nepouštěli do nebezpečných situací před naší bránou. Zlom nastal ve druhém poločase, kdy nám Teplice utekli třígólovým rozdílem. Naše efektivita směrem dopředu a ohrožení jejich brankáře byla podprůměrná. Ve středu nás čeká zápas v Teplicích, to bude náročné, samozřejmě jdeme do zápasu za stavu 0:0 a možné je všechno. Fanouškům děkujeme za podporu."

Tomáš Künzl (asistent trenéra Svarog FC Teplice): "Nelehký zápas dnes. Po opatrném úvodu jsme se do zápasu dostali až po vstřelené, trochu štastné brance. Nenechali jsme se od soupeře rozhodit a pokračovali ve svojí hře. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře a přidali další branky. Několikrát nás vychytal domácí brankář, který předvedl slušné zákroky. Na soupeři bylo poznat, že si do zápasu věril a že šel po vítězství. Těšíme se na středeční domácí zápas, chceme sérii rozhodnout! Děkujeme čtveřici z fan klubu, že nás přijeli do Brna podpořit!"

Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?