Chrudim do play-off vletěla opravdu stylem kamikaze. Na svého soupeře z Mělníka razantně nastoupila a prakticky po třech minutách nebylo, co řešit. Do prvních tří minut totiž vměstnali Chrudimští čtyři vstřelené branky. Olympik nejprve nalomili Matěj Slováček s Tomášem Koudelkou, na 3:0 zvýšil nejlepší střelec základní části Pavel Drozd a účet uzavřel v závěru třetí minuty Martin Doša.

Poté se sice prosadil Olympik, který dokázal zásluhou Radka Šilera snížit na rozdíl tří branek, poté už ale opět úřadovala jen Chrudim. Do patnácté minuty stihl ještě dvě branky vsítit Tomáš Koudelka, který tak dosáhl hattricku! Do kabin se nakonec šlo za stavu 8:1, postarali se o to svými trefami Martin Doša a Marko Radovanovič.

Po přestávce se již chrudimský trenér Felipe Conde snažil točit sestavou, a i proto se přísun gólových momentů snížil. Ve druhé půli se z pokutového kopu prosadil Everton, dobré práce Davida Drozda využil zakončující Max a na konečných 11:1 upravil z desetimetrového kopu Jaroslav Kubát!

Chrudim tak ve čtvrtfinále vede 1:0 na zápasy!

Martin Doša (hráč FK Chrudim): „Nečekali jsme upřímně, že to bude tak jednoduché. Podařilo se nám dát rychlé góly a poté jsme už jen upravovali výsledek tak, jak jsme si představovali. Myslím si, že jedenáct gólů je dobrá vizitka, škoda jednoho inkasovaného. Můžeme být spokojení, musíme jít dál zápas od zápasu.”

Jan Žežulka (brankář SK Olympik Mělník): „Před utkáním jsme si řekli, jak bychom se chtěli prezentovat, měli jsme nějaký plán... Ten plán vydržel prvních třicet vteřin zápasu. Osobně se k prvnímu poločasu vůbec nechci vracet, nebylo to vůbec dobré. Především v těchto zápasech je potřeba, aby gólman zachytal a to se mi absolutně nepovedlo. Klukům jsem se omluvil a jede se dál. Druhý poločas byl dobrý, možná dokonce velmi dobrý. Chrudim sice možná už trochu ubrala, ale my jsme výborně bránili a dokonce jsme si vypracovali relativně dost šancí. Pokud doma zopakujeme výkon z druhého poločasu a něco málo k němu přidáme, tak určitě můžeme udělat mnohem lepší výsledek než dnes.“
 

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.