SK Interobal Plzeň - FTZS Liberec (PÁ 20:00)

Lukáš Němec (brankář Plzně): „Série s Libercem určitě nebude snadná. Důležité bude dobře zvládnout první utkání, abychom byli od začátku hlavou nahoře. Všichni věříme, že přijde do haly plno lidí a užijeme si start dalšího play-off!“

Karel Vrabec, trenér FTZS: "Máme tu první zápas play-off a začínáme na půdě úřadujícího mistra z Plzně. Do Plzně jedeme s úkolem vylepšit jak výkon, tak výsledek z našeho posledního střetnutí. Nemáme co ztratit, ale můžeme něco ukázat a užít si to, že jsme se dostali zase do play-off. Chceme tam nechat všechno, abychom si řekli, že jsme proto udělali maximum a mohli jsme mít po zápase hlavy nahoře. Půjdeme zápas od zápasu, pokud se něco nepovede, tak na tom budeme chtít hned zapracovat, abychom se tomu vyvarovali v dalším zápase. Cílem je určitě sérii nátáhnout, na co nejvíce zápasů."

FK Chrudim - SK Olympik Mělník (SO 19:00)

Éverton (hráč FK Chrudim): „Mělník bude velmi těžký soupeř. Startuje nám nová část soutěže a musíme začít dobře. Na play-off jsme ale připraveni. V základní části jsme odvedli skvělou práci a hlavní je zůstat plně soustředěný i po zbytek letošní sezoně. Respektujeme soupeře, ale věříme v naši práci a sílu a chceme postoupit. Věřím, že jsme lépe připraveni a půjdeme si za naším cílem - vrátit klub a město na nejvyšší příčku v české lize.”

Jakub Němec, trenér Olympiku: „Na play off se těšíme, i když máme před sebou nejtěžšího možného soupeře. Pro kluky to však budou obrovské zkušenosti, které se jim do další kariéry budou nesmírně hodit. S Chrudimí jsme si vyzkoušeli zápas před týdnem a ukázala nám, jak je potřeba hrát a čeho se vyvarovat. Bohužel na sérii nebudeme v optimálním složení. Potkala nás zrovna velká marodka a máme problém složit tým dohromady. Věřím však, že kluci, kteří nastoupí, tak se chopí příležitosti a ukáží to nejlepší co v nich je.”

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 17 (NE 20:15)

David Frič (trenér Slavie): "Sezona se dlouho vyvíjela tak, že jsme měli jít na Helas, na který bychom si věřili určitě víc. Proti Spartě se všechny bodové rozdíly mažou a bude to velmi podobná série jako v minulé sezoně. Co rozhodne? Extrémně budou důležité výkony obou brankářů, taktická připravenost obou týmů a dodržování taktických pokynů. Budou rozhodovat maličkosti. My máme výhodu, že jsme udrželi tým pohromadě a že je to na naší sehranosti vidět."

Luizinho (hráč Sparty): „Čekají nás velmi těžká utkání, ale my na to jsme připraveni a budeme bojovat o postup ze všech sil! Tvrdě pracujeme na tom, ať postoupíme v play-off co nejdál. Pevně věřím, že když se budeme plně soustředit podobně jako proti Plzni, tak to zvládneme.“

Další aktuality

Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou
Z kabiny: Plzeň se v ůterý může stát prvním finalistou 29.04.2024

Interobal Plzeň má v úterý první mečbol na postup do finále. Po vítězství 10:6 na domácí palubovce vyhrál úřadující mistr 5:1 také v Edenu. V úterý od 20:10 tak začne zápas, po kterém můžeme poznat prvního finalistu. Co zaznělo z obou kabin?

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.