Interobal vyhrál nad Svarogem 6:4. O dva góly se v domácím dresu postaralo trio futsalistů – Dušan Künstner, Lukáš Rešetár a Michal Seidler. Teplicím k bodům nepomohl ani aktivní Jair Varela. „Jsem rád, že jsme zápas zvládli, protože soupeř byl velice kvalitní,“ uznal kouč Plzně Marek Kopecký a navázal: „Při tom všem, čím my si procházíme, tak jsem rád, že jsme tenhle zápas zvládli a jdeme na druhé místo. Náš tým opět ukázal charakter, že když o něco jde, tak se dokážou vydat na krev.“

Teplice promarnily příležitost, ale v play off budou mít šanci na reparát. „Nezačali jsme nejlíp, dostali gól, na to jsme ale zareagovali výborně a otočili zápas. Bohužel do poločasu jsme už neskórovali z vyložených šancí a soupeř potrestal dvě velké chyby v obraně a otočil zápas na svou stranu. Ze začátku druhé poloviny jsme srovnali a byli znovu na koni, ale po dvou školáckých chybách nás soupeř tohoto kalibru zákonitě potrestal. Znovu jsme se tlačili do útoku a měli i šance, ale bohužel jsme nic neproměnili. Byl to vyrovnaný zápas, kde vyhrál tým, který udělal méně chyb,“ zhodnotil souboj o „stříbro“ trenér Teplic André Guimaraes.

V pátek se rozhodlo také o druhém sestupujícím do 2. Futsal ligy. Tím se stali Žabinští Vlci Brno. Brněnské derby totiž vyhrál Helas 6:3. „Poslední zápas sezony jsme chtěli vyhrát, ale bohužel to nevyšlo. I přes zlepšení v druhém poločase, jsme výsledek nezvládli otočit,“ mrzelo trenéra Žabinských Vlků Michala Odehnala. K zápasu a sestupové sezoně se vyjádřil i prezident klubu Michal Letzel: „Dnes byl soupeř prostě lepší. Z položek kvalita, taktika, nasazení jsme ho předčili pouze ve třetím bodu, a to na vítězství v nejvyšší soutěži v naprosté většině případů nestačí.“

Generálku na play off si zahrál vítěz základní části FK Chrudim. Východočeši převzali před zápasem s Mělníkem Pohár Otakara Mesteka a pak soupeři nastříleli deset branek. Oba týmy se navíc ještě minimálně třikrát utkají i ve čtvrtfinále play off.

Liberec se výhrou 6:2 nad posledním českobudějovickým Dynamem posunul na sedmou příčku. V play off se tedy střetne s Plzní. Před play off se vítězně naladila také obě pražská „S“. Sparťané doma porazili ústecký Rapid 3:1 a Slavia nedala v Edenu šanci českolipským Démonům, které zdolala 7:1.

Play off 2022 začne úterním televizním zápasem na ČT Sport, kdy se od 20:15 hodin utkají Teplice s Helasem Brno.

Aktuální tabulka soutěže

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.