První půle utkání se nesla v bojovném duchu obou týmů, avšak oba brankáři plnili své povinnosti a ani jeden gól neinkasovali. První branka utkání padla až ve 32. minutě, když se prosadil Martinez. O minutu později se fantastickou ranou prosadil Baéz. Tříminutovku hrůzy pro hostující celek dokončil Carlinhos, který zvýšil na 3:0. Sparťané pokračovali v tlaku, ale do konce utkání už se prosadit nedokázali. Hosté ve 36. minutě jen kosmeticky upravili skóre na konečných 3:1.

Denis Kočovský (Sparta): „První půle byla napjatá, hrálo se 0:0, takže bylo celkem nejasné, jak se to bude vyvíjet, ale pak se kluci naštěstí rozstříleli a začalo to tam padat. Rapid dnes opravdu zaklel svoji branku. Nicméně jsme rádi, že se nám to v poslední desetiminutovce povedlo zlomit a můžeme tak jít do čtvrtfinále s čistou hlavou.“

Matěj Čapek (hrající předseda Rapidu): „S ligovým ročníkem jsme se rozloučili sice prohrou, ale výkonem, za který se nemusíme stydět. V utkání nastoupilo hned 7 juniorů, jedna čtyřka byla téměř komplet z letošní kategorie U17 a podala výborný výkon. Máme na čem stavět, tenhle tým má budoucnost! Díky všem hráčům za uplynulou sezónu a záchranu v soutěži.“

Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?