Šlágr kola začal dle představ diváků aktivním futsalem z obou stran. Oba celky se dostávaly do šancí, nicméně brankáři dokázali chránit své svatyně. První branka utkání přišla v 9. minutě, když se prosadil po chybě obrany Künstner. Další chybu sparťanské defenzívy dokázal využít o čtyři minuty Kozár – 0:2. Sparťané v závěru první půle zatlačili Plzeň před vlastní bránu, a to přineslo ovoce v poslední minutě první půle, když se prosadil Baez. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Druhá půle se nesla v duchu té první, domácí více kontrolovali hru a sparťané napadali z brejků. Po několika nevyužitých šancích se dokázal po chybě domácí obrany prosadit do odkryté brány Angellot – 2:2. Vyrovnaný zůstal stav utkání dlouho, oba týmy se snažily zvrátit utkání na svou stranu, avšak nikomu se to nedařilo. Až ve 38. minutě po minele domácího brankáře dával do prázdné brány Martinez, který tak zajistil pro Spartu výhru a posun na páté místo v tabulce.

Beni Simitči (trenér Sparty): „Dnešní výhry si moc cením, protože jsme dokázali vrátit do hry. Pořád jsem kluky nabádal, ať bojují a dají kontaktní gól, takže ten od Baéze před koncem poločasu nám strašně pomohl. V první půli jsme hráli mimo plán moc vytaženě, kluci chtěli moc hrát, takže Plzeň tlačili, ale pak jsme se zase nevraceli. V druhé půli jsme to zkorigovali a zvládli zápas dohrát. Myslím si, že jsme hráli dobře a zaslouženě vyhráli.“

Marek Kopecký (trenér Plzně): „Zápas se mi hodnotí tak nějak prazvláštně. V první půli jsme šli po secvičených věcech do dvoubrankového vedení, nicméně úplná spokojenost s tím prvním poločasem nebyla. Zbavovali jsme se zbytečně balónů a Sparta do nás tlačila, až přišel kontaktní gól, který byl vyústěním naší pasivity. Ve druhém poločase jsme se paradoxně zlepšili, hráli jsme to, co jsme chtěli hrát od začátku. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale efektivita byla mizerná. Po dvou individuálních chybách jsme dostali dva góly a Sparta vyhrála a nezbývá nic, než jí pogratulovat.“

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.