Jak těžké to bylo vyhrát 2:1 na Slavii?

Hráli jsme dobře, ale Slavia odehrála také slušný zápas, zejména v obraně. Musíme se ještě zlepšit, nejsme ještě v ideální formě. V týdnu jsme stále měli náročné tréninky a odehráli dva zápasy. Proti Slavii jsme si vytvořili šance, které jsme ale neproměnili. A když proti tak kvalitnímu nezískáte včas rozhodující náskok, pak je to dramatické až do konce.“

Vyhráli jste základní část, jste na play-off lépe připravení než vloni?

Ano, myslím si to. V minulé sezoně to ve finále bylo víc o našich hlavách a taktickém nastavení. Jsme připravení. Půjdeme do toho z prvního místa. Budeme hrát proti Mělníku, nebo Liberci. Musíme se napřed připravit na prvního soupeře.

Do play-off půjdete s novým brankářem. Dudu podává velmi spolehlivé výkony. Jak jste spokojený s ním?

Dudu má výbornou sezonu. Ale podle mne Rennan je také velmi dobrý brankář, i když mu vloni nevyšlo úplně finále. Dudu má výbornou hru nohama a může pomáhat zakládat útoku. V tom budeme silnější, to je pravda.

I proti Slavii předvedl spoustu skvělých přihrávek, počítáte s ním i jako s hráčem v poli?

On tahle v minulosti nohama dobře nehrál, začal to trénovat v Kairatu, když tam byl s Higuitou. Když přišel k nám, viděl jsem, jaký má v tomto ohledu potenciál a on se v tom začal zlepšovat. Nyní rozehrává nohou velice sebevědomě, dobře přihrává a střílí. Jsme s ním spokojení a ano, je to pro nás varianta.

V první čtyřce jsou čeští reprezentanti, ale už máte jasno i o složení té druhé?

Já si nejsem ještě úplně jistý složením té první čtyřky. Máme řadu možností. V posledních třech zápasech začal v základu Marko Radovanovič. Ale proti Slavii jsem viděl spíš příležitost, jak by se uplatnil Max. Je to pro mě jako pro trenéra příjemné mít tolik možností. Ještě o složení čtyřek rozhodneme.

Marko Radovanovič je novým hráčem, takový typ jste v Chrudimi neměli, viďte.

Nabízí nám opravdu velmi dobrou variantu, kterou jsme nikdy neměli. Možná jsme v mé první sezoně v Chrudimi měli podobného hráče. Marko neměl po příchodu úplně top formu, protože byl před tím, než přišel, nemocný, ale už se do toho dostává. A nabízí nám opravdu dobrou variantu pro náš útok.

Navíc tu není poprvé, je to také pro něj výhoda, že 1. Futsal ligu zná…

Samozřejmě, odehrál velmi dobrou sezonu ve Slavii a jsme rádi, že ho máme. Věřím, že nám hodně pomůže třeba jako hráč pro hru s pivotem, nemyslím si, že v lize je moc hráčů jako je on.

Kdo pro vás bude největším konkurentem v boji o titul? Bude to znovu Plzeň?

To nedokážu říct, ale jak jsem zmínil, nemá pro nás význam přemýšlet o finále. Napřed musíme zvládnout čtvrtfinále, pak nás čeká těžké semifinále. Musíme se poctivě připravovat a počkat, proti komu budeme hrát. Očekávám, že druhé semifinále bude Teplice proti Plzni, to bude vyrovnané a těžko hledat favorita. Nečekám, že bychom měli před sebou ale žádné snadné série ani v jedné fázi.

Další aktuality

Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem
Zdeněk Sláma: Do druhého zápasu musíme s větším drajvem 25.04.2024

Trenér Slavie Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.