Tenhle zápas chtěl tým domácích Žabinských Vlků zvládnout. Přemíra snahy byla patrná z jejich obětavosti a aktivity od úvodního hvizdu. Již ve 3´ se zrodila první branka a po přihrávce gólmana Jaroslava Pšurného přes celé hřiště poslal Vlky do vedení Petr Starý. Za další tři minuty se dostal do samostatného nájezdu hostující Jakub Žoček a s přehledem vyrovnal. V 10´ se skóre otáčelo, když se po přímém kopu ve skrumáži nejlépe orientoval liberecký Aleš Benek - 1:2. Domácí bojovali ze všech sil a v 17´ byli odměněni vyrovnávací brankou. Střelu Tomáše Chrásciny brankář Liberce pouze vyrazil a Ladislav Hansl se z bezprostřední vzdálenosti nemýlil - vyrovnáno! Patnáct vteřin před koncem jdou hosté opět do vedení, které zajišťuje Pavel Bína tečovanou střelou k tyči. Poločas a skóre 2:3. Po změně stran se deset minut nezrodila ani na jedné straně výraznější branková příležitost. Na domácích bylo sice vidět, jak moc chtějí vyhrát, ale z přemíry zodpovědnosti a nervozity pramenilo i mnoho jejich nevynucených chyb. Pět minut před koncem zahajují Vlci hru bez brankáře ale hostující obrana pracuje pozorně. V čase 38:11 razítkuje neunavný bojovník Tomáš Chráscina svojí střelou tyč a následnou dorážku posílá Pavel Svoboda mimo tyče. Šest vteřin před koncem zahrává domácí tým přímý kop z levé strany brankoviště a dobře sehraná akce končí opět na tyči! Obrovská smůla a zklamání na straně srdnatě bojujích domácích hráčů i mezi skvělými fanoušky, kteří celý zápas tým v zelených dresech vytrvale povzbuzovali. Tomuto zápasu by slušela remíza!

Ohlasy po utkání:

Michal Odehnal (Žabinští Vlci Brno): "Zápas jsme nezvládli tak, jak jsme si představovali. I přesto, že ještě v poslední minutě jsme sahali po bodu, tak nám ve skórování zabránila branková konstrukce. Nedá se nic dělat. Poslední zápas v soutěži si užijeme a budeme určitě pracovat dál."

Jakub Dlask (brankář Liberce): "Do Brna jsme jeli s pokorou. Věděli jsme, že to nebude lehké utkání, protože pro soupeře to bylo jedno z klíčových utkání v boji o záchranu. V prvním poločase jsme soupeři darovali dvě branky po našich chybách, ale jsem rád, že jsme na to dokázali odpovědět a vzít si vedení na naší stranu. V druhém poločase jsme věděli, že soupeř se do nás bude muset tlačit, tak jsme tomu uzpůsobili taktiku a soupeře jsme nepouštěli do větších šancí. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a že budeme stále bojovat o 7. místo."

Statistiky

Další aktuality

Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii
Hattrick a tři asistence. Křemenův večer přisoudil další bod Slavii 28.03.2024

Třetí čtvrtfinále play off 1. Futsal ligy viděli ve čtvrtek fanoušci v Edenu. Slávisté nedali Chomutovu šanci a vyhráli vysoko 8:2. Na prvních šesti gólech se třemi góly a třemi asistencemi podílel slávista Jan Křemen.

Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin
Čtvrteční přímý přenos z Edenu začíná ve speciálním vysílání už v 19:40 hodin 28.03.2024

Svaz futsalu přichystal na třetí utkání série mezi Slavií a Chomutovem speciální rozšířené vysílání, které začíná na YouTube a ČT sport Plus už ve čtvrtečních 19:40 hodin. Dívejte se, bude na co!

Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii
Plzeň postoupila bez inkasované branky v celé sérii 26.03.2024

Ani ve třetím čtvrtfinále play off Plzeň neinkasovala a jako první postoupila do semifinále. V úterním zápase před kamerami Sporty TV porazili Západočeši Liberec 9:0.