BŘEZEN 5, 2022
PŘEDPOSLEDNÍ KOLO NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽE PŘIHRÁL RAPIDU DO CESTY UTKÁNÍ S PRAŽSKOU SLAVIÍ. RAPID CHTĚL NAVÁZAT NA VÝKONY ZE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ S TÍMTO SOUPEŘEM A ZÁROVEŇ NA DÁLKU SLEDOVAL SOUBOJ ŽABINSKÝCH VLKŮ BRNO, HLAVNÍHO KONKURENTA V BOJI O ZÁCHRANU.
Před utkáním byla matematika v boji o záchranu jasná. Pokud by Rapid uhrál minimálně stejný bodový zisk jako Žabinští Vlci v domácím utkání proti Liberci, mohl slavit jistotu záchrany.

Bohužel úvod utkání jakoby kopíroval minulé utkání proti Plzni. Rapid sice v úvodní minutě zahrozil, poté však převzala iniciativu Slavia, která dokázala trestat nedůraz a nedůsledné bránění Rapidu a také využívala slabého pohybu hráčů Rapidu. V tomto ohledu byl slabý především výkon brazilské trojice Mello, Fernando, Pedro. Hráči, kteří měli být v utkání se silnými soupeři oporami, bohužel svou úlohu poněkolikáté vůbec nezvládli.

Nebylo se tak čemu divit, že si Slavia otevřela střelecký účet a utkání s míčem u sálovek si užívala. V průběhu prvního poločasu Slavia dokázala skórovat šestkrát a po prvním poločase vedla 6:0. Do druhého poločasu obě mužstva protočila sestavy, na hřišti v dresu Rapidu se dostávali do hry dorostenci z kategorie U17 a minimálně v pohybu a nasazení naprosto předčili své zahraniční spoluhráče. I ve druhém dějství byla Slavia lepší a vytvářela si šance, přesto byl výkon Rapidu mnohem sympatičtější, za což byl odměněn alespoň čestnou brankou v poslední minutě Dominik Maxa, který si připsal první prvoligovou branku ve své futsalové kariéře. Přesto jeho branka nestačila na víc, než na kosmetickou úpravu skóre na 1:9 z pohledu Rapidu.

Rapid předvedl proti Slavii jeden z nejhorších výkonů své prvoligové historie, přesto mohl po utkání slavit záchranu v nejvyšší soutěži! FTZS Liberec dokázal zvítězit na palubovce Žabinských Vlků 3:2 a tím zajistil Rapidu záchranu v 1. Futsal lize. S jejím letošním ročníkem se rozloučí Rapid atraktivním zápasem na palubovce Sparty Praha.

Matěj Čapek (předseda FC Rapid Ústí nad Labem): „Výkon se Slavií je pro mě velkým zklamáním, především výkon zahraničních hráčů byl několikátý zápas v řadě slabý. Zklamaní z výkonu vyvažují další herní minuty našich mladíků a především definitiva záchrany v nejvyšší soutěži.“

David Frič (trenér SK Slavia Praha): „Jsem rád, že jsme zápas rychle rozhodli a mohli protočit všechny hráče, to bylo to nejdůležitější. Nakombinovali jsme to tak , že kluci hráli spolu jako v juniorce a že s nimi hrál Radim Záruba, nabrali dobré zkušenosti a nezklamali. Jsem rádi, že to takhle proběhlo, ale na druhou stranu intenzita zápasu byla extrémně nízká.“

Statistiky

Další aktuality

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?