Utkání vypadalo dle předpokladů. Svarog se od prvních minut snažil tlačit soupeře a vstřelit branku. Brno však srdnatě bránilo a tuto úlohu domácím znepříjemňovalo. Skóre utkání otevřel až ve 13. minutě Rodriguinho, který za záda gólmana Klímka dorazil střelu Adriana. V dalších minutách pokračovalo dobývání brněnské branky, které úspěšně vyvrcholilo až těsně před sirénou. Opět se prosadil Rodriguinho, který zařídil Teplicím do druhé půle dvoubrankové vedení. 

Ve 23. minutě se podařilo Brnu snížit na rozdíl jediné branky. Teplice však měly i nadále herní převahu. Brno poté přibrzdila červená karta Marušince, který vyrazil míč z brankové čáry rukou. Nařízenou penaltu proměnil teplický William, který vrátil Svarogu náskok dvou branek. Ve 30. minutě opět přišlo snížení ze strany Brna. Druhý gól Helasu vstřelil Svoboda. Čtyři minuty před koncem rozhodl o vítězství domácích Adriano, který dorážel tvrdou střelu Rodriguinha. Stav 4:2 už se do konce utkání nezměnil a Teplice si připsaly další tři body. 

De Agostini, hráč Svarog FC: "Bylo to pro náš tým důležité vítězství v rámci boje o druhé místo po základní části. Věděli jsme, že nastoupíme proti dobře organizovanému a fyzicky silnému týmu. Snažili jsme se především hrát svoji hru a jít si za vítězstvím, což se povedlo. Nyní už jsme myšlenkami na dalším zápase, který bude též velmi náročný."

David Pavliš, brankář Helas Brno: "V Teplicích nás nečekal vůbec lehký zápas. Ještě před zápasem jsem si dobře zopakovali jejich herní situace, z kterých velice často skórují a mají velice dobré starty do zápasu. To byl náš první úkol, vydržet prvních 5 minut, což se nám povedlo a zápas byl v tu chvíli úplně jiný. Dobře jsme je dostupovali, a tak kolikrát nevěděli co hrát. Proto jsme se z brejku dostali i do šancí a soupeře dost potrápili. Jen kousek chyběl, abychom odjížděli s bodem. Jsem rád, že jsem mohl zasáhnout do tohohle zápasu a zahrát si ve 20 letech svůj první mezinárodní zapas."

Statistiky

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.