Můžeme začít tím, jak jste se vůbec k futsalu dostal?

Já jsem se už odmala jezdil dívat na tátovy zápasy na Slavii, vždy jsem futsal sledoval. Chytlo mě to už tehdy. Hrál jsem i fotbal, ale od této zimy jsem začal preferovat futsal.

Táta chytal v brance, to vás nelákalo stát se gólmanem?

To teda určitě ne. (úsměv) Táta mě ani nikam necpal, já jsem si to vybral sám. Dával jsem góly a do branky mě to nikdy netáhlo.

Táta jezdívá na všechny vaše zápasy, probíráte spolu hodně futsal?

Všechno spolu rozebíráme, dostávám samozřejmě i rady, sleduje signály a taky mě na ně upozorňuje, má své zkušenosti a futsalu rozumí. Podporuje mě moc. Ale není to jen on, fandí mi celá rodina.

Byl i na zápase se Slavií, který Liberec během jedné minuty ztratil. Co se tam vlastně podle vás stalo?

Byla tam pětiminutovka, ve které jsme dostali pět branek. Absolutně nevím, co se stalo. Připadalo mi, že jsme dali moc rychle hlavy dolů. Říkali jsme si, že do druhého poločasu musíme začít od znovu, že to takhle nejde. Bylo to pak vidět, že jsme se zlepšili. Bohužel ta pětiminutovka ale všechny naděje na body zničila.

Jak jste spokojený s prostorem, který dostáváte v áčku?

Myslím, že ho dostávám hodně a jsem za to vděčný, že už teď mám možnost hrát v základu v první lize. S trenérem Vrabcem spolu hodně komunikujeme, dává mi také spoustu rad. Jsou to pro mne pořád začátky.

Váš trenér juniorky Aleš Benek je najednou spoluhráčem, jaký máte vztah s ním?

Trenér Benek mě vedl už ve fotbalovém Slovanu od mých patnácti let. Šel se mnou vždy o rok výš, takže já ho jako trenéra znám už pět. Potkali jsme se teď už i na palubovce. To víte, že mi pořád radí a dává pokyny.

Ve futsale reprezentujete v českém výběru do 19 let, kde vás čeká kvalifikace, je to pro vás motivace v tom, že taková cesta do národního dresu je kratší než ve fotbale?

Reprezentovat je určitě velká čest. Vždy se na to budu těšit a budeme mne to bavit. Jsou to zkušenosti, které se nikdy neztratí. Trenér Brůna mi také hodně dává a je to vždy radost na srazu být. Je to pro mě další motivace do práce.

Vy jste se teď v zápasech proti Francii zranil?

V prvním zápase ve druhém střídání jsem šel do střely a při dopadu jsem si zvrtnul nohu. Naštěstí mě fyzioterapeuti dali do kupy, děkuji jim za to. Byly to rozdílné zápasy, první se nám povedl hlavně v tom, co se týče produktivity. V tom druhém už ukázali celou svoji práci a to, co Francie dala za pět let do celého futsalu. Bylo vidět, že je pořád na čem pracovat.

Pojďme zpátky k Liberci, play-off vás nemine, ale asi byste chtěli spíš ze sedmého místa…

Je to tak, máme před sebou ještě dva zápasy. Musíme získat důležité body a určitě chceme na sedmé místo.

Porazili jste Spartu, bylo to vnímáno jako nějaký mezník libereckého futsalu?

To byl nezapomenutelný moment. Prožitky, všechno kolem, chtěli jsme porazit někoho z té špičky a vyšlo to zrovna proti Spartě. Musíme si z toho hodně vzít a stavět na tom. Rád bych něco takového brzy zase zažil.

Navíc do druhé ligy postoupilo i vaše béčko, zapojil jste se nějak i tam?

Stihl jsem jeden zápas, ale chodím si s béčkem zatrénovat. Je to určitě obrovský úspěch, že se hned po roce v divizi postoupilo. Klukům gratuluju.

Máte úspěšnou sezonu za sebou i v juniorské lize, někteří mladí slávisté tu prohru v semifinále ještě nekousli…

My jsme vyhráli už v sedmnáctce se stejným ročníkem, a tak jsem rád, že to vyšlo i letos. A co se týká Zdeňka Sity, tak vím, že to kouše dlouho. Bavili jsme se o tom i po zápase, určitě to pro nás byl velký úspěch. Mládež jde v Liberci hodně nahoru a je důležité, že se kluci zapojují i do áčka. Budoucnost nás mladých je určitě veliká, věřím, že se z toho nějaká čtyřka pro áčko vyklube.

Říkal jste, že jste dal přednost futsalu před fotbalem, bylo to těžké rozhodnutí?

Bylo to před rokem na jaře. Mohl jsem být ve fotbale na vyšší úrovní, ale nedopadlo to, táhlo se to vlastně až do zimy. Dal jsem přednost tomu, co mne baví, než se utápět v nějakém stresu. Futsal mě rozhodně naplňuje. Volbu jsem měl jasnou. Futsal mám na prvním místě a fotbal hraju u nás v Mnichově Hradišti, středočeskou I.A třídu.

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.