Slávisté v prvním poločase prokázali velkou efektivitu v koncovce a nastříleli pět branek, když tři z nich padly během jediné minuty. Jako první se prosadil Zdeněk Sláma, slávistický náskok navýšil dvěma sebevědomými zakončeními David Jošt. Zaskočení domácí nedokázali reagovat a červenobílí přidali další dvě trefy. Nejprve Daniel prudkou ránou pod břevno a p něm také Zdeněk Sita. Až za stavu 5:0 pro Slavii domácí snížili, když krátkou penaltu proměnil Tomáš Vobořil.

Trenér David Frič po přestávce poslal do hry další své svěřence, slávisté nadále dobře kombinovali, dvakrát zakončoval v dobré pozici Sita, ale brankáře Dlaska nepřekonal. Leovski měl situaci snažší, když mířil do odkryté domácí branky. Na druhé straně trefil Knobloch tyčku a dvakrát zmařil dobrou příležitost bývalý slávista Viktor Žampa. Na brankové čáře odvrátili slávisté i střelu Aleše Benka. Také slávisté měli další šance,  Dlask se vytáhl zejména proti střelám Hrdiny a Jošta. Ve 30. minutě už ale na přesnou křížnou ránu Antonína Hrdiny nedosáhl. Ve 33. minutě trefil tyč také Filip Vaktor.

Komentáře po utkání:

Jakub Dlask (brankář Liberce): "Po utkání cítím velké zklamání. Zklamal mě celkový přístup k zápasu. Šli jsme do něj s tím, že nemáme co ztratit a chceme si utkání užít. Od začátku se nám nedařily kombinace a prohrávali jsme souboje. Myslím si, že na nás padla deka, která vyústila ve 14. minutě, kdy jsme dostali tři rychlé branky. Doufám, že se do pátku zvládneme otřepat a předvedeme v Brně lepší výkon."

Zdeněk Sita (Slavia): "Byl to z naší strany super zápas, proměňovali jsme šance a rychle rozhodli, povedlo se nám udržet koncentraci i po přestávce. Moje branka? Byla asi z té nejtěžší pozice, ale jsem rád, že tam padla. Mohl jsem přidat i další, ale to mne myslím mrzet nemusí, protože se trefovali ostatní."

Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?