Liberec cestoval do Brna bez svého trenéra Karla Vrabce, který se podrobil operaci kolene. Na lavičce ho ale velice dobře zastoupil jeho asistent Jakub Šorsák. Ten si pochvaloval, že jeho svěřenci nic nevzdali a bojovali až do samotného konce, ve kterém rozhodl Aleš Benek. FTZS je na osmém místě, ale ve zbývajících dvou zápasech se utká doma se sestupujícím Dynamem České Budějovice a vyjede znovu do Brna za Žabinskými Vlky, takže může reálně bojovat o sedmou příčku. Nejproduktivnějším hráčem a střelcem je Aleš Benek s 10 brankami a 4 asistencemi, Tomáš Jelínek nasbíral sedm branek a sedm asistencí.

Slavia v posledních dvou zápasech potvrdila roli favorita, když vyhrála v Budějovicích a doma nad Mělníkem. Trenér David Frič poctivě protáčí svůj kádr, do hry se dostávají všichni hráči, proti Olympiku odehrál větší porci času Antonín Hrdina, který se zapsal mezi střelce, ale litoval dalších šancí. V posledních dvou utkáních také dostal příležitost chytat Adam Vondráček. Dvě branky přidal proti Mělníku Jan Křemen, který je s deseti zásahy nejlepším červenobílým střelcem společně s kapitánem Janem Homolou.

Duel na Slavii byl v říjnu dramatický do poslední minuty, kdy při power-play rozhodl o vítězství sešívaných Radim Záruba. Výborný výkon předvedl brankář Dominik Vogt, na jehož branku letělo 29 střel, z nich za svá záda nakonec pustil jen tři.

Oba kluby se nedávno střetly také na juniorské úrovni, když Liberec v semifinále v prodloužení slávistické juniory porazil a otevřel si cestu ke zlatým medailím. V Brně ze zlatých juniorů nastoupili Adam Knobloch a Kamil Janouš, starty v lize má také již brankář Dmitrij Jerasov. Z mladých slávistů nastupují pravidelně Zdeněk Sita a Matěj Habart.

Komentáře před zápasem:

Karel Vrabec (trenér Liberce): "V pondělí nás čeká historicky první televizní zápas z domácího prostředí, kdy k nám přijede Slavia. Očekávám těžké a hlavně dost vyhecované utkání. Každý tým se chce před kamerami ukázat v co nejlepším světle. Slavia patří dlouhodobě mezi nejlepší týmy soutěže. Hrajeme doma a ještě k tomu v televizi, takže naše chuť a snaha podat co nejlepší výkon by měly být zdvojnásobeny. Moc se na zápas těšíme!"

David Frič (trenér Slavie): "Do Liberce jedeme s velkou pokorou. Doma jsme se ve vzájemném duelu protrápili k vítězství a bude tím pádem nutné k utkání nastoupit maximálně zodpovědně. Každý zápas je pro nás v tuto chvíli přípravou na play-off. Chceme vyhrát a odvézt si tři body za poctivý a pracovitý výkon."
_________________________________________
PO 19:30 | SH Dukla Liberec | živě ČT Sport

Profil haly

Liberec | Dukla

Více
Adresa Jeronýmova 522, 46007 Liberec
Kapacita 800 sezení
Vstupenky 50 Kč
Sleva pro FUTič ženy a děti do 15ti let 25 Kč, ZTP a důchodci ZDARMA

Další aktuality

Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň
Z Edenu v pátek uvidíte znovu rozšířený přenos. Slavia vyzve Plzeň 25.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Slavií Praha a Interobalem Plzeň uvidíte v pátek večer znovu živě na YouTube a ČT sport Plus. Přímý přenos začne o dvacet minut dřív již předzápasovým studiem. Utkání vypukne ve 20 hodin.

Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně
Slavia schytala deset semifinálových gólů od Plzně 23.04.2024

První semifinále série play off mezi Plzní a Slavií mělo v úterý jednoznačný průběh. Slávisté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé půli, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.