Skóre utkání otevřel v šesté minutě Pedro Senra, který se uvolnil po pravé straně a nekompromisně zakončil. Další gól přišel až po deseti minutách. Opět skóroval Svarog, tentokrát se prosadil přesnou střelou Felipinho. Na palubovce to jiskřilo. Fauly postupně přibývaly, a to především na straně hostů. Dvě minuty před koncem první půle se dopustil Svarog šestého akumulovaného faulu a Rapid zahrával desetimetrový kop, díky kterému snížil na 1:2. Teplice si však dvoubrankové vedení vzaly obratem zpět. Svůj druhý zásah v zápase zaznamenal Senra. V závěru první půle měl Rapid k dispozici ještě druhý desetimetrový kop, ten už ale nevyužil. Strany se měnily za stavu 1:3. 

Vsup do druhé půle vyšel Teplicím skvěle. Jair Varela zahrával ve 23. minutě přímý volný kop a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ve 30. minutě se domácí dočkali snížení na 2:4, ale neradovali se z něj dlouho. O dvacet vteřin později vrátil Svarogu tříbrankové vedení Felipinho. O dvě minuty později už to bylo 2:6 zásluhou Dieceho a domácí pomalu ztráceli naději na bodový zisk. Teplice sice ve druhé půli opět hodně faulovaly a nabídly domácím další desítku, ale ke zvratu výsledku to nevedlo. Svarog se před koncem zápasu prosadil ještě dvakrát a definitivně tak potvrdil svou výhru. Hattrickem se blýskl Felipinho. Poprvé za Teplice chytal ve druhé půli Ben Sellam, který vystřídal Michala Hůlu.

Nepříjemností na vyhraném zápase je pro Svarog červená karta Jaira Varely.

Matěj Čapek, hráč Rapid Ústí nad Labem: "Do utkání jsme vstoupili s řadou absencí, přesto jsme podali mnohem lepší výkon než v České Lípě. Soupeř potvrdil svou vysokou kvalitu, za předvedený výkon se však stydět rozhodně nemusíme. Kromě zlepšeného výkonu je pozitivem, že i při absenci bratrů Zápotockých dostali šanci dorostenci z kategorie U17, kteří mohou v budoucnu čerpat ze získaných zkušeností."

Felipinho, hráč Svarog FC: "Byl to dnes dobrý zápas. Promarnili jsme ale několik gólových šancí a naopak dostali branky, které normálně nedostáváme. Z toho se ale poučíme a v příštích zápasech budeme silnější."

Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?