Mohli bychom začít zápasy za reprezentační devatenáctku proti Francii, bylo to hodně cenné vítězství a pak tvrdá lekce, jak na to vzpomínáte?

Myslím si, že nás před prvním utkáním trochu špatně odhadli a před druhým zápasem jim asi trenér promluvil do duše. V Teplicích už byli trochu jinde, ukázali svoji kvalitu a moc nám míč nepůjčovali. Já jsem to už párkrát se spoluhráčem Patrikem Vaňkem z Dynama z ligy zažil, protože jsme už párkrát v této sezoně inkasovali podobný, možná i horší výsledek, a tak jsem věděl, že je třeba hrát dál po každém dalším inkasovaném gólu. Příjemné to není nikdy, ještě k tomu na mezinárodní úrovni.

Nasbíral jste v tom zápase pár faulů, to bylo z přemíry snahy?

Bylo to těžké je ubránit čistě, ale musím přiznat, že dva byly z mé strany zbytečné.

Mohu se zeptat na ten úvod, kdy kvůli technice nehrála hudba při hymnách. Co jste jako kapitán v tu v chvíli prožíval?

My jsme čekali, co se bude dít. Pak ale Francouzi spustili, mají údernou hymnu, šlo jim to se do toho opřít. Ale my jsme se pak také snažili, dali jsme do toho všechno a zvládli jsme to se ctí.

Co vaše futsalová budoucnost? Dynamo sestupuje…

Uvidíme, jak to se mnou bude příští rok. Moje kroky vedou na univerzitu do Ameriky. Tam asi futsal neznají. (úsměv) Ale pevně věřím, že až se za čtyři roky vrátím, tak tady zase něco s kluky vymyslíme a mohli bychom to zpátky vykopat.

Co budete v USA studovat?

Kondičního trenéra v Severní Karolíně. Budu tam čtyři roky, ale určitě se vrátím a pak budu hrát zase tady.

Na kvalifikaci do Portugalska ale ještě pojedete, ne?

Určitě mám čas! Uvidím, zda přijde nominace, zda mi trenér bude věřit dál. Šance určitě máme, to jsme si ukázali v tom prvním zápase proti Francii. Nesmíme ale podcenit ani Řecko a Kypr, budou za ně hrát přece jenom jejich nejlepší hráči. Musíme jít zápas od zápasu, dobré je, že před posledním zápasem s Portugalskem bude den volna. Věřím, že se s nimi porveme o postup.

Pojďme ještě k Dynamu. V první sezoně se uhrálo spousta bodů v domácí hale, letos to nevyšlo. Čím to podle vás bylo?

Já jsem to dřív sledoval z hlediště jako divák, ale od té doby, co se zapojuji, je to jinak. Je těžké najít odpověď, někdy nám nepřálo štěstí, hrozně mě to mrzí, že jsme fanouškům neudělali radost a vyhráli jen jednou, a ještě k tomu venku. Ještě nás čeká jedno domácí utkání, zkusíme uhrát nějaký dobrý výsledek.

Další aktuality

Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série
Everton: V Brně očekávám nejtěžší zápas série 24.04.2024

Vstup do semifinále play off se futsalistům FK Chrudim vydařil. V pondělí večer porazili na domácí palubovce houževnatě bojující Helas Brno 6:0 a v sérii na tři vítězství se ujali vedení. Jedním z tahounů týmu byl 37letý brazilský obránce Everton, pilíř východočeské obrany a autor dvou asistencí.

Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále
Filip Havrda bude hrát s maskou i v semifinále 19.04.2024

Filipa Havrdu nebylo ve čtvrtfinále play-off možné přehlédnout. Nastupoval totiž s obličejovou maskou, kterou si musel před prvním zápasem rychle pořídit. Slavii pomohl k postupu přes Chomutov dvěma důležitými góly.

Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý
Matěj Slováček: Boj o mistrovský titul má rád každý 18.04.2024

Futsalisté FK Chrudim si v reprezentační přestávce, která byla umístěna mezi čtvrtfinále a semifinále letošních vyřazovacích bojů, „odskočili“ do Předměřic nad Labem, kde se v rámci čtvrtfinále Regionální skupiny číslo 4 Poháru SFČR utkali s Legií Hradec Králové. Vítězství 11:1, a tím i postup do semifinále této soutěže režíroval kapitán 15tinásobného mistra České republiky Matěj Slováček, autor tří branek a jedné asistence. Toho jsme také krátce po utkání požádali o rozhovor, který pochopitelně nemohl začít jinak než krátkým zhodnocením odehraného střetnutí.