Sparta přijela do Brna zvítězit a nastartovat se za pomoci nových posil do závěrečných zápasů v základní části soutěže resp. následujícího play off. Po páteční výsledkové nehoráznosti druhého klubu z Brna, který přenechal bodový zisk potřebné České Lípě, čímž odsunul Žabinské Vlky na sestupovou příčku, byl domácí tým odhodlán pokusit se Spartu opět překvapit ale to se mu nepodařilo a i když na začátku druhé půle snížili Vlci skóre ze stavu 0:4 na 3:4, více se jim nepodařilo a favorit v dalším průběhu utkání rozhodl.

Ohlasy po utkání:

Michal Letzel (Žabinští Vlci Brno): "Poté co v pátek Helas prohrál v České Lípě, potřebujeme na záchranu v soutěži s největší pravděpodobností získat 4 body. Alespoň po jednom bodíku jsme pošilhávali dnes, ale kvalita nových futsalových námezdníků v barvách Sparty je nesporná, kvalita tradičních opor Angellotta a Křivánka je vysokým standardem a soupeřova dnešní lekce z produktivity a naše dvě absolutní individuální chyby v obraně, pro nás nakonec znamenaly horší skóre, než by zápasu odpovídalo. Body si dnes zaslouženě odvážejí Pražané!"

Beni Simitči (AC Sparta Praha 17): "Jsou to pro nás povinné tři body. Jsem rád, že do týmu skvěle zapadly nové posily. Oba Paraguayci nám pomohli, zrychlili nám brejky, což jsme potřebovali. Jen mě mrzí, že jsme Brnu dovolili v závěru trochu víc hrát a skórovat, jinak jsme ovládali hru."

Statistiky

Další aktuality

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.

Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim!
Helas je po devatenácti letech v semifinále, čeká ho Chrudim! 02.04.2024

Hattrick Dominika Baloga a především zkušený, efektivní výkon dovedly Helas Brno po devatenácti letech do semifinále play off. V rozhodujícím pátém duelu přehráli svěřenci Tomáše Galii Inter Kadaň jednoznačně 7:3, získali rozhodující třetí bod a v semifinále vyzvou Chrudim.

Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí?
Z kabiny: Helas a Kadaň jdou do pátého zápasu. Kdo postoupí? 02.04.2024

Ve středu večer se rozhodne o posledním semifinalistovi. Série mezi Helasem a Kadaní dospěla až do pátého zápasu. Co zaznělo z kabin?