Trenér Michal Odehnal po zápase uznal, že soupeř byl mnohem více koncentrovaný a spřádal plány, kudy povede cesta k záchraně.

Dlouho jste se v Edenu drželi, ale v závěru jste inkasovali a znehodnotili trochu svůj výkon vysokou prohrou, souhlasíte?

Určitě ano. My jsme v závěru zvažovali, zda jít do power play, nebo ne. Musíme si vyhodnotit, co se tam stalo. Power play samotná nebyla špatná, tu kluci nehráli zle, ale spíš ty věci kolem ní. Byly tam chyby při vracení se do obrany, kdy jsme šli zpátky do hry s brankářem. Tam si to musíme trochu vyříkat. Začali jsme být strašně emotivní a chtěli za každou cenu dát gól, přitom neplnili úkoly a zbytečně jsme inkasovali. Třicet dva minut jsme proti Slavii drželi sympatický výkon, teď si říkám, že výsledek neodpovídá hře, že jsme nemuseli dostat tolik gólů. Je to škoda.

Slavia byla lépe nachystaná, než když přijela do Brna, bylo to na nich vidět?

Určitě bylo. Bavili jsme se o tom i se slávistickým trenérem. Je to v pořádku, kádr mají silný a kvalitní. Výsledek mě štve, ale Slavia hrála kvalitně a když nastoupila ta v uvozovkách „třetí“ čtyřka, tak to bylo šíleně znát.

Máte teď třináct bodů jako Démoni Česká Lípa, jste namočeni do boje o záchranu…

To není dobrá zpráva, ale Lípa musí prakticky na rozdíl od nás ještě uhrát minimálně bod, aby byla zachráněná. Ale těch zápasů je ještě před námi samozřejmě dost.

Máte vyhlédnuté klíčové zápasy, kde byste chtěli zabodovat?

Teď máme před sebou Spartu, která posílila a bohužel už nebude tak zdecimovaná, jak byla před Vánocemi. Pak máme Chrudim, tam asi s ambicemi na body nepojedeme. Ale poslední dva zápasy hrajeme proti Liberci a Helasu. S Libercem doma bychom chtěli určitě nějaký bod udělat. A Helas sice hraje letos výborně, tak je to pořád derby, kde se rozdíly smazávají. Zápas bude otevřený až do konce.

Berete to tak, že sestoupit by byla obrovská škoda?

Určitě bychom soutěž chtěli zachránit! Za poslední rok a půl, kdy jsme v lize, se naše výkony zlepšují, začíná se objevovat futsalovost a naše výkony se zápas od zápasu zlepšují. Byla by to obrovská škoda, ale já věřím, že na to nedojde, a soutěž zachráníme.

Další aktuality

Vondráček chce Slavii pomáhat i góly
Vondráček chce Slavii pomáhat i góly 28.02.2024

Kromě čistého konta pomohl brankář Adam Vondráček Slavii ke třem bodům proti Liberci také naprosto přesnou střelou přes celé hřiště do odkryté branky. "Sedlo mi to luxusně," říká v rozhovoru, ve kterém také prozradil, proč mu tak dlouho trvalo obléct si svlečený dres.

Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost
Dominik Balog: Z herního vytížení v Helasu mám radost 15.02.2024

Za čtyři zápasy v Helasu stihl Dominik Balog vstřelit tři branky a připsat si jednu asistenci. Co vlastně dvaadvacetiletého futsalistu do Brna z Chrudimi přivedlo? A co všechno si kromě svého herního vytížení pochvaluje?

Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii
Martin Brychta vzpomíná na deset let ve Slavii 31.01.2024

Jeden z nejzkušenějších slávistů Martin Brychta působí v letošní sezoně také v roli vedoucího mužstva. Kromě své vlastní přípravy na zápas tak dohlíží na různé předzápasové povinnosti. I přes tři vážná zranění kolene dotáhl počet svých startů v 1. Futsal lize na 200 a stále si připisuje další. Při této příležitosti jsme ho požádali o vzpomínkový rozhovor.