První minuta utkání byla pro domácí přesně taková, jakou si přáli. Už po čtrnácti vteřinách vymetl horní roh branky Lukáš Rešetár. Na trefu kapitána navázal o čtyřicet sekund později Michal Holý, který se štěstím prostřelil brankáře Dynama. Na prahu šesté minuty se diváci radovali z další domácí trefy. Michal Seidler otřel svůj nástřel o pozadí Petra Kozára a ten tak vstřelil velmi netradiční branku. Stejně jako úvodní minuta utkání, tak i devátá nabídla dva góly domácích hráčů. Nejprve Michal Štrajt zužitkoval skvělý obranný zákrok Gabriela Ricka a zvýšil na 5:0, následně se střelou z velké dálky prosadil Martin Zdráhal. Slovenský reprezentant přidal vzápětí ještě jeden gól, když na zadní tyči našel rozehrávku Dušana Künstnera z rohu. Plzeňští tak v 11. minutě vedli jednoznačně 6:0 a tempo utkání začalo opadat. To Budějovičtí využili ke snížení v 17. minutě zásluhou Periny. Do poločasu už se skóre neměnilo.

Do druhého poločasu prostřídal Marek Kopecký brankáře, když Ondřeje Vahalu nahradil Jakub Luhový. Po jeho nepřesnosti v rozehrávce snížilo Dynamo ve 27. minutě na 2:7 opět trefou mladíka Periny. V polovině druhého poločasu Jihočeši opět snížili. Jakub Luhový se na útočné polovině pokoušel o střelu, ta však bylo zblokována a hostující Jasanský poslal míč do odkryté branky. Marek Kopecký reagoval time-outem, po kterém domácí hráči opět zvýšili tempo. Z toho pramenily další dva plzeňské góly. O oba se v závěru utkání postaral Michal Štrajt. Ten tak zkompletoval hattrick a potvrdil výhru nad posledním celkem tabulky 8:3.

Michal Štrajt (hráč Plzně): „Vstoupili jsme do zápasu dobře. Hned v první minutě jsme dali dva góly, které nás uklidnily. Viděli jsme, že Dynamo přijelo jen s pěti hráči, takže jsme to rychle chtěli mít pod kontrolou. Bohužel jsme si jednoznačný zápas trochu zkomplikovali inkasovanými brankami ve druhém poločase.“

Petr Benát (hráč Dynama ČB): „V utkání s mistrem ligy jsme na jeho palubovce podali důstojný výkon. Favorit šel rychle do dvoubrankového vedení, což se pro vývoj utkání, které jsme bohužel díky rozsáhlé marodce přijeli odehrát pouze s pěti hráči, nejevilo příliš dobře. V průběhu dalších minut jsme však byli schopni zachytit tempo hry, důkazem čehož byl výsledkově vyrovnaný druhý poločas.“

Statistiky

Další aktuality

Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru
Vincenzo Fantti nastřílel Helasu hattrick, Chrudim má první výhru 22.04.2024

Chrudim potvrdila roli favorita a v prvním zápase semifinálové série porazila Helas 6:0. Tři branky obstaral Vincenzo Fannti, po jedné pak André, Max a Pavel Drozd. Druhý duel je na programu v pátek v Brně.

Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin?
Začíná semifinále, favorité hrají doma. Co zaznělo z kabin? 22.04.2024

V pondělí v Heřmanově Městci a v úterý v Plzni shodně od 19 hodin začnou semifinálové série, ve kterých se Helas a Slavia pokusí zaskočit domácí favority. Co zaznělo před úvodními duely z kabin?

Jak spolu hráli semifinalisté v základní části?
Jak spolu hráli semifinalisté v základní části? 16.04.2024

Chrudim v semifinále vyzve Helas Brno, který dvakrát v základní části porazila. V obou utkáních rozhodla už v prvních poločasech, po kterých vedla shodně 4:0. Plzeň nemá na duel se Slavií v Praze příliš příjemné vzpomínky. Podívejte se, jak dopadly zápasy semifinálových soupeřů v zákadní části.